Önceki gün intihar eden aynı zamanda Belediye Meclis üyesi Salih Varol"un inşaat yaptığı arsanın 11 metrekaresinin belediyeye ait olması ve ipotekli olan bu 11 metrekare nedeniyle oturma ruhsatı alamadığı öğrenildi.
Geçen dönem Belediye Başkanı iken görevi başında hayatını kaybeden Merhum Yahya Orbay"ın görevini 29 Mart seçimlerinden sonra devralan eşi Fadime Orbay"ın döneminde yaşanan bu üzücü olay adeta ilçeyi karıştırdı. Tüm mal varlığı hacizde olan İncirliova Belediyesi"nin bu durumu Meclis Üyelerinin yanı sıra vatandaşları da olumsuz etkilemeye başladı.
“BELEDİYENİN İPOTEKLİ ARSASI MECLİS ÜYESİNİ İNTİHARA İTTİ”
Bilindiği gibi İncirliova Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi üyesi olan DP"li 39 yaşındaki Salih Varol aynı zamanda inşaat müteahhitliği de yapıyordu. Varol, 2009 yılında Cumhuriyet Mahallesinde bulunan arsasına inşaat yapmak için belediyeye müracaatta bulundu. Varol, bahse konu yerdeki arsaya inşaatın yapılabilmesi için 11 metrekaresi belediyeye ait olan arsayı da inşaat alanına dahil ederek çift daireli 6 katlı bir bina yapmak üzere belediyeden inşaat ruhsatı aldı. İddiaya göre aynı zamanda müteahhit olan Varol, ruhsatı aldıktan sonra inşaatı yaptı ve son aşamaya getirdi. Oturma ruhsatı almak için girişimde bulunan genç işadamı ve Belediye Meclis Üyesi"nin karşısına bu defa Belediyeden aldığı 11 metrekarelik alanın, Belediyenin borçlarından dolayı ipoteği çıktı. Belediyenin ipotek sorununu çözememesi nedeniyle Salih Varol çıkmaza girdi ve dairelere oturma ruhsatı da alamayınca tüm işlerinin kilitlendiği ve borç batağına düştüğü belirtildi.
“BELEDİYE BAŞKANI YAŞANANLARIN HESABINI VERMELİDİR”
Yaşananlardan dolayı İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay"a tepki gösteren DP İncirliova Belediye başkan adayı Şerif Temel, yanlışların bir ocak söndürdüğünü ileri sürdü. Bir çok dedikodu yayıldığını ve bu iddiaların peşinde olduklarını belirten Temel, “Madem bu 11 metrekarelik arsa ipotekliydi, neden inşaat ruhsatı verildi. Belediye başkanı bunların hesabını vermelidir” dedi.
İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay ve basın danışmanı konuyla ilgili görüşme taleplerini kabul etmediler.