Polisin sabah erken saatlerde yaptığı operasyonda 2010 yılına ait tüm ihale dosyalarına el konulurken, dosyada yapılan incelemelerde 3 milyonluk vurgun yapıldığı belirlendiği iddia edildi.
 
Operasyon kapsamında gözaltına alınan başkan yardımcısı Mustafa Demircan'ın da 'ihale komisyonu başkanı' olduğu için gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.
 
HER YATIRIMDA FESAT İZLERİ
 
Bilirkişi incelemelerinde özel güvenlik için yaklaşık 2 milyon, kuaför,sporsalonu için malzeme alımı, çöp kamyonlarının bakım ve hizmeti için yapılan ihalelerde ise yaklaşık 1 milyon olmak üzere toplamda 3 milyonluk vurgun iddiası ortaya çıktı
 
'Polisler kibar davrandı'
 
'İhalede yolsuzluk' operasyonu ve yaşanan gözaltılarla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP'li belediyelere karşı son 5-6 aydır ciddi şekilde 'itibarsızlaştırma' çalışması yürütüldüğünü savundu. Öztürk, polislerin her eve ayrı ekipler halinde gittiklerini belirterek şunları söyledi: "Bazı yerlerde çok kibar davranmışlar, problem yok. Ama tabi olayın oluş tarzı üzücü. 6 ay önce alınmış bu dosyayla ilgili arkadaşlarımıza 'buyurun gelin' deselerdi giderlerdi. Böyle yapılıyor Türkiye'de, böyle uygulanıyor. Ama belediyede bir arama olmadı."
 
-YENİ ŞAFAK-