Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü'nde yapılan direksiyon sınavına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Aytaç Durak ve işletme yetkilileri katıldı. Sınav sırasında belediye otobüsünü teslim alan kadın adaylar, belirlenen alan içinde tur attıktan sonra hazırlanan durakta yolcu indirip bindirdi. Kadın adayların bazıları profesyonel sürücüler gibi otobüs kullanırken, bazı adaylar zorlandı.

Belediyenin yeni alacağı 70 otobüsün şoförlerinin kadın olacağını belirten Başkan Aytaç Durak, kullanımda olan 159 otobüsün 26'sını kadınların kullandığını belirtti. Türkiye'de kadın belediye otobüs şoförü uygulamasının Adana'da başlatıldığını anlatan Başkan Durak, “Adana olarak bayan şoför uygulamasını ilk biz başlattık. Yeni alacağımız 70 otobüsümüzü kadınlara emanet edeceğiz. Kadın şoförlerimiz araçlarımızı hor kullanmıyor. Şehir estetiğine katkıda bulunuyor. Vatandaşımız, kadın şoförlerin uyarılarına daha fazla dikkate alıyor. Bu yüzden bundan sonraki alınacak tüm otobüslerimizde kadınlara emanet edilecek” diye konuştu.

Başvuru sayısının az olmasının otobüs kullanacak ehliyete sahip kadın şoförün az olmasına bağlayan Durak, başvuruların 2 Aralık tarihine kadar süreceğini belirtti.

DHA