AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Basın mensuplarını RES’in kurulacağı yerin yaşam alanı olduğunu göstermek ve bilgilendirmek için 1700 rakımdaki yaylalarına davet eden İbrahimkavağı Köyü halkının  davetine çevre köylerin muhtarları ve alkının yanı sıra Demokrat Parti Çine İl Genel Meclisi Üyesi Gültekin Alp Akbay da katıldı.


Basın mensuplarını RES’in kurulması planlanan alana çıkan yolda büyük kayaların üzerine ve duvarlara yazdıkları “Şehit Oluruz Dağımızı Vermeyiz”, “Baş Koyduk Madran’ın Yoluna”, “Dağını Satan Namusunu Satar”, “Kıroba Defol” ve “RES Madran’a Ters” gibi sloganlarla karşılayan köy halkı, keşkek dağıtıp, mevlit okuttu, Kur’an-ı Kerim okuyarak dualar etti.

 

 “Burası bizim yaşam alanımız”

Tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu vurgulayan köylüler,  Mardan Dağında RES kurulması halinde sadece meralarını ve sun kaynaklarını kaybetmeyeceklerini belirterek, santral elektrik üretmeye başladığında oluşacak manyetik alanın burada doğanın dengesini bozacağına, hatta insan sağlığını tehdit edecek sonuçlar doğuracağına dikkat çektiler. “Burası bizim yaşam alanımız” diyen İbrahimkavağı köylüleri “Osman Aydın’ın şirketi hem ekmeğimizle hem de sağlığımızla oynuyor” dediler.

 

“Eylemlerimiz devam edecek”

 “Geçen ay eylem yaptığımızda jandarma bizi götürdü. 1 ay cezaevinde kaldık. Kadın erkek demeden dövüldük, hakarete uğradık. Biber gazı sıktılar. Bize terörist muamelesi yaptılar” sözleriyle mücadeleleri sırasında yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken İbrahim kavağı köylüleri  “Biz enerjiye karşı değiliz ama yaşam alanımıza dokunmasınlar. Ekmeğimizle ve sağlığımızla oynamasınlar. Osman Aydın’ın şirketi Kıroba’ya burada geçit vermeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ölmek var dönmek yok” diyerek kararlılıklarını gösterdiler.

dsc_0048.20110726095737.20110726100516.jpg