Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, özellikle eğlenceli vakit geçirirken zaman oldukça hızlı ilerliyor gibi gelir. Tam tersi de mümkün. Sıkıcı bir iş yapıyorsak zaman geçmek bilmez. 2009 yılı, teknoloji açısından oldukça verimli geçti denilebilir. Buna rağmen basına tanıtılan teknolojilerin kullanıcıyla buluşmasını beklemekten de gına geldi. Geciken teknolojiler için tüm umutlarımız 2010'a kalırken, halihazırda 2010'da piyasaya sürüleceği duyurulan teknolojiler için de beklemeye devam ediyoruz.

Akıllı cep telefonlarından netbook'lara, HDTV'lerden ağ sistemlerine birçok yeni teknoloji bizleri bekliyor. Her geçen sene bir adım daha ileriye giden teknolojinin varacağı boyutu tahmin etmek oldukça güç. Firmaların ön gördüğü tarihleri bekleyip, yeni ürünlerle tanışacağımız günlere her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz.

Akıllı Telefonlarda Sesli Arama

Google'ın Mobile App ile başlattığı bu teknoloji, TeleNav GPS Navigator gibi GPS uygulamalarını da desteklemeye başlayacak. Olayın özündeki fikir şu: Herhangi bir yerin GPS konumunu öğrenmek istediğinizde, sesli arama özelliğiyle akıllı telefonunuza vereceğiniz komutu, uygulama algılayarak, size konum aradığınız konum ile ilgili detaylı bilgiler verecek.
Bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz bir teknoloji gibi gözükse de, işlevsellik açısından düşündüğümüzde kullanıcıya oldukça yarar sağlayacak bir teknoloji olduğunu görebiliriz./haber 7