Geçtiğimiz saatlerde Foursquare'in yeni sürümü yayımlandı. Yeni Foursquare'da milyonlarca kullanıcıyı yepyeni bir sürpriz bekliyordu, yeni sürüme geçen kullanıcılar, bugün Foursquare'in Türkçe arayüzü ile karşılaşınca son derece şaşırdılar.

Daha önceden geleceği belirlenen fakat henüz net bir tarih verilmeyen güncelleme ile birlikte Foursquare artık Türkiye üzerinde Türkçe hizmetine başlamış oldu. Güncelleme için Foursquare Türkiye ekibinin yani Foursuqare Superuser ekibinin uzun süren çeviri çabalarının sonrasında ortaya çıkan güncelleme yayınlandığı andan itibaren binlerce kişi tarafından indirilmeye başladı bile.

Mobil cihazınızda kullanıdığınız Foursquare uygulamasını güncellediğiniz takdirde yeni Türkçe arayüz ile karşılaşmanız an meselesi. Yazılımın çevirisi %100 tamamlanamasa da hemen hemen tüm yazılarda değişikliğe gidilmiş durumda. Uygulamada, bildiriler ve check-in'e gidildiğinde bir çok yazının türkçeye çevirildiğini görsek de uygulamada "check-in" ve "mayor" kavramlarının ingilizce olarak hizmete devam ettiğini görmekteyiz. Gelen yeniliklerden bir diğeri de istatistikler sayfasında karşımıza çıkan "Top Mekanlar" oldu.

*Sadece iOS için yayınlanan güncellemenin bugün gün içinde akşam saatlerinde Android'e geleceği biliniyor!