Düzenlenen İmza Törenine MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Fabrikanın ilk Mülk Sahibi Ahmet Hakkı Balcıoğlu nun varisleri adına avukatları Süleyman Okay, ADÜ Sultanhisar MYO Müdiresi Ş. Nalan Akaroğlu, Müdür Yardımcısı Gülseren Çetin Belediye Başkanı Fazıl Törün ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen tören de konuşan Sultanhisar Belediye Başkanı Fazıl Törün 3 dekar alan üzerin de bulunan fabrikanın 50 metreye yakın bulunan bacası ve tarihi nedeniyle Anıtlar Kurulu tarafından korumaya alındığını belirterek “1999 yılında Sultanhisar Belediye başkanı olduğumda ayakta durmakta zorlanan bu binayı Merhum Ahmet Balcıoğlu ndan Belediye olarak aldık. Belediyenin buraya restore edecek gücü olmaması nedeniyle bu fabrika yerini ADÜ Sultanhisar Meslek Yüksek Okuluna devretmeyi planladık. Ödenek sorunlarından fabrika yerini aldığımız kişilerle de görüşmeler yaptık,sağ olsunlar bizi kırmadılar bu binanın restoresi için İzmir den mimar bulundu ve fizibilitesi yapıldı. 2 trilyona mal olacak olan fabrika yerinin yapımını yine bize burayı devreden Merhum Hakkı Balcıoğlu"nun vereselerinin avukatları Süleyman Okay tarafından restorasyonunun yapılarak ADÜ ye Devredilmesi kararı alındı” dedi.
MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ise konuşmasında en güzel yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirtip Sultanhisar"ın büyük bir karar imza attığını söyledi. Tören de çalışmaların ardından fabrika içerisinde 400 kişilik salon, kütüphane, kafe, 10 bilgisayarlı oda ile anfi bulunacağı ve 2009- 2010 yılı eğitimine yetiştirileceği vurgulandı.