ISPARTA'da, 16 yaşındaki öğrencisi Y.C. ile cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen beden eğitim öğretmeni 33 yaşındaki F.E.Ö., İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak kendisiyle ilgili soruşturma açılmasını istedi. 2008 yıl Mart ayında düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda dünya 4'üncüsü olan Y.C.'nin antrenörlüğünü de yapan F.E.Ö., kızın velisi olan ablasından bekaret testi yaptırmalarını istedi. Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen hakkında soruşturma açarken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da müfettiş talep etti.
Isparta Kamile Gürkan İlköğretim Okulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan bekar F.E.Ö., 2006 yılında memleketi Gümüşhane'ye ziyaret için gittiğinde Y.C.'nin spordaki yeteneğini gördü. Ailesinden izin alan öğretmen F.E.Ö., atletizmde yetiştirmek üzere küçük kızı Isparta'ya getirerek Özel Altınbaşak Lisesi'ne kaydettirdi. F.E.Ö.'nün 2 yıl boyunca çalıştırdığı Y.C., geçen Mart'ta Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda dünya 4'üncüsü oldu. Y.C., eğitim hayatını 11'inci sınıf öğrencisi olarak sürdürürken, antrenörü olan beden eğitimi öğretmeni F.E.Ö ile birlikte oldukları ve cinsel ilişkiye girdikleri yönünde dedikodular yayılmaya başladı. Beden eğitimi öğretmeni, iddiaların yoğunlaşması üzerine geçen günlerde Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak kendisiyle ilgili soruşturma açılmasını istedi. F.E.Ö., kızın Gümüşhane'de bulunan ve velisi olarak görünen ablası 32 yaşındaki A.C. ile de görüşerek, bekaret testi yaptırılmasını talep etti.

"BU ÇİRKİN BİR İFTİRA"

İlişkisi olduğu iddia edilen öğrencisinin atletizmde dünya 4'üncüsü olduğunu hatırlatan F.E.Ö., hakkında çıkan iddiaların bu başarıyı kıskanan bazı meslektaşları tarafından ortaya atıldığını ileri sürdü.
Konunun müfettişlerce incelenmesini, bu konuda aklanmak istediğini söyleyen F.E.Ö., “Çok çirkin bir iftira ile karşı karşıyayım. Öğrencimin de bu çirkin iftiradan bir an önce kurtulması için bekaret kontrolü yapılmasını istiyorum. Onun için ablasını aradım ve konuştum. O da benimle aynı fikri paylaştı, izin verdi. Anne ve babasının haberi yok. Üzülmesinler diye onalara duyurmadık” diye konuştu.

"BEN FRANSA'DAYKEN EVİMDE KALDI"

Öğrencisiyle aynı evi paylaştıkları yönündeki iddiaları yalanyan F.E.Ö., şunları anlattı:
“Y.C. Isparta'ya ilk geldiği yıl yurt ayarlayamadığımız için bir ay bir başka antrenör arkadaşın evinde kaldı. Sonra Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi ve Milli Piyango Anadolu liselerinin öğrenci yurtlarında birer yıl arayla kaldı. Ancak yaz dönemi yurtlar kapalı olduğu için ilk yıl bir öğrenci arkadaşının evinde kısa dönem kaldı, daha sonra da ben özel işlerim nedeniyle Fransa'ya gittim. Yurt dışına gitmem nedeniyle, 2 ay boyunca evimi öğrencime tahsis ettim. O da başka bir öğrenci arkadaşıyla birlikte evimde kaldı. Daha sonra öğrencilerimin yurt sorunu çözüldü ve onlar yurda çıktıktan sonra ben kendi evime döndüm. Hiçbir şekilde aynı dönemde evde birlikte kalmadık.”

MÜFETTİŞ SORUŞTURMASI

Öğretmenin talebi üzerine soruşturma açıldığını belirten Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise “Biz de konunun iyi araştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettik. Müfettişler konuyu enine boyuna inceleyip rapor hazırlayacak. Biz de rapor doğrultusunda gerekeni yapacağız” diye konuştu.

DHA