Adliyeye sevk edilen zanlı V.N.C. (57) tutuklandı. Emniyet yetkilileri, internet ortamı veya televizyon kanallarında bulunan eş adaylarına kesinlikle güvenilmemesi, bu kişilere para ve imza yetkisi verilmemesi uyarısında bulundu.

Karabağlar ilçesi Yeşilyurt semtinde yaşayan M.D. (54) adlı bayan, özel bir televizyon kanalına bıraktığı mesajda telefon numarasını veren V.N.C.'yi arayarak kendisiyle görüştü. M.D., görüşmenin ardından V.N.C.'yi yüz yüze görüşmek için İzmir'e davet etti. M.D., tanıştığı kişiyi beğenip evlenmeye karar verdi. V.N.C. ise henüz yeni tanıştığı M.D.'den emeklilik işlemleri için para istedi. Bunun üzerine M.D., V.N.C.'ye emekli maaş kartından 500 TL ve kredi kartından ise bin 200 TL olmak üzere toplam bin 700 TL verdi. M.D.'den hem parayı hem de evlilik işlemleri için kimlik bilgilerini alan V.N.C. ortadan kayboldu. Tüm aramalara rağmen V.N.C.'ye ulaşamayan M.D. dolandırıldığı şikayeti ile Yeşilyurt Polis Merkezi'ne başvurdu.

Bir süre sonra aynı televizyon kanalında V.N.C.'nin bu kez başka bir telefon numarası ile bayanlarla tanışmak istediğini gören M.D. durumu polise bildirdi. Polis ihbar üzerine zanlıyı takibe aldı. Mağdur edilen M.D. adlı bayan da başka bir isimle V.N.C.'yi arayarak Tepecik Göğüs Hastanesi önünde buluşmak istediğini söyledi. Buluşma yerine gelen V.N.C., önceden burada tedbir alan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

Yapılan incelemede V.N.C. hakkında daha önceden dolandırıcılık suçundan 13 ayrı suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Zanlı V.N.C.'nin genelde yaşı ilerlemiş, yalnız yaşayan, boşanmış kadınları hedef seçtiği ve benzer şekilde birçok kadını dolandırdığı iddia edildi. Zanlının evlenme vaadiyle aynı yöntemlerle 52 yaşındaki G.K. adlı bayandan 10 bin TL, 58 yaşındaki S.F.'den 25 bin TL aldığı belirlendi. Mağdur kadınlar tarafından teşhis edilen V.N.C. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan zanlı V.N.C. tutuklanarak Buca Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.