Belediye düğün salonunda yapılan kongreye CHP Parti MYK üyesi Savcı Sayan, Parti Meclis Üyesi Mehmet Boztaş, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, İl Başkanı Tunç Aytur, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede konuşan CHP İl Başkanı Tunç Aytur, CHP"nin Aydın genelinde birinci parti olmasında Didim"in katkısının büyük olduğunu söyledi. Didim ve Akbük belediyelerine yapılan baskıları eleştiren Aytur, “CHP"nin hiçbir üyesinin ağzından haram lokma geçmemiştir. Baskılar yönetimi değil halka zarar verir, halka hizmet götürülmesini engeller. Belediyelerimiz halka hizmet anlayış çerçevesinde çalışmalarını sürdürecektir. Şu an ülkede bir kaos var. Özelleştirme adı altında yaptıklarından sonra TEKEL İşçileri de artık korkmadıklarını gösterdiler ve bu bir yanlıştır” dedi.

CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar da, görev geldiğinden bu yana seçimlerde elde edilen başarılara değinirken ,önümüzdeki genel seçimlerde iktidar olunması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ve nerede yanlış yapıldığını da araştırması gerektiğinin altını çizerek, “Biz kişilerle hesaplarımız olmaz. Biz partimizde dargınlığın küskünlüğün olmamasını istiyoruz. Bazı yerlerde kemik delege tabiri var, yani ilçe başkanı ne derse yapılır manasında bizimde delegelerimiz var ama kemik değil, çelik yani gücünü gösteren her ortamda özgürce kendisini ifade eden bir anlayış hakim. Bu anlamda üyelerimizin bilinçlenmesi de önemli bunun içinde parti içi eğitimlere ağırlık verilmeli” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçilirken; seçime tek aday olarak giden mevcut ilçe başkanı Mustafa Bekar güven tazeledi. Bekar başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Ali Budak, Fikret Doğan,Gürcan Aşık, Melih Koyuncu, Necmettin Çepni, Nevin Sönmez, Sakine Bayrakçı, Şavgu Aydın, Türker Kamacı, Zehra Bankoğlu./iha