Anne, baba ve kardeşi uyurken evi ateşe verip kayıplara karışan 17 yaşındaki T.B., yanan evin içinde kaldığı şüphesiyle arandı. Daha sonra bir arkadaşının evinde bulunan Balaban ifadesinde, "Anne ve babama evi satıp gidelim’ diyordum. Beni dinlemediler. Ben de sabah babam işten eve geldi annem babam ve kardeşim uyurken çakmakla battaniyeyi tutuşturdum alevler evi kaplayınca kaçtım" dedi.
 
Mollafenari Mahallesi Derman Caddesi’nde oturan taksici Ali Balaban gece çalıştığı için sabah 06.00’da eve geldi. Anne Yasemin kızı, Tuğçe ve oğlu Anıl babalarını karşılayıp, birlikte kahvaltı yaptıktan sonra uykuya daldı. Saat 10.00’da evin yandığını gören komşuları çığlıklar içinde aileyi bağırarak uyandırıp durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yataklarından fırlayan aile fertleri büyük bir şaşkınlık içinde alevlerin arasında kendilerini dışarıya atarak kurtuldu.
 
Yangının şokunu üzerinden atan Yasemin ve Ali Balaban çifti, Süleyman Çelebi Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi kızları T.’nin yanlarında olmadığı fark etti. Aile fertleri paniğe kapılırken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, T.’nin alevler arasında kaldığı olasılığı üzerine enkazda arama yaptı. İki saat süren arama çalışmalarında Tuğçe’nın izine rastlanamadı. Mahallede bulunan bir kişi sabah erken saatlerde genç kızı yolda gördüğünü söyleyince herkes rahat bir nefes alırken, kıza cep telefonundan da ulaşılamadı.
 
İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangından sonra Ali Balaban enkaz yığınları arasına girerek evde biriktirdiği bozuk paraları topladı. İki ayrı binanın da hasar gördüğü yangınla ilgili soruşturmaya Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlanırken kayıp olan T. B. ise bir arkadaşının evinde polis tarafından bulunarak Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. T.B. verdiği ilk ifadede, "Anne ve babama evi satıp gidelim’ diyordum beni dinlemediler. Bende sabah babam işten eve geldi annem babam ve kardeşim uyurken çakmakla battaniyeyi tutuşturdum evi alevler kaplayınca kaçtım" dedi.
 
milliyet