Başbakan Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik konusundaki çalışmanın sonuna gelindiğini söyledi. Konunun sürekli gündemde olduğunu belirten Erdoğan, "Bu hafta içinde olmazsa bile önümüzdeki hafta bu işi tamamlayıp hemen adımı atacağız ve bedelli askerlik ile ilgili inşallah yasayı çıkarmış olacağız." dedi. Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Rixos Otel'de düzenlenen 'Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı Toplantısı'na katıldı. BDP'li vekillerin terörist cenazesinde boy gösterdiğini, ağıtlar yakan anneleri istismar ettiklerini belirterek, bu vekiller için 'taş kalpli' ifadesini kullandı.

Öte yandan Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili yasa tasarısı öncesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'le bir araya geldi. Perşembe günlerinde yapılan olağan görüşme, Başbakan'ın İstanbul programı sebebiyle düne çekildi. Başbakan'ın sabah yaptığı bedelli askerlikle ilgili açıklamanın ardından Özel'le görüşmesi, tasarının son haliyle ilgili görüş alışverişi yapıldığı şeklinde yorumlandı.

Akşam saatlerinde İstanbul'a giden Başbakan Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatının 40. günü dolayısıyla düzenlenen mevlite katıldı. Eyüp Sultan Camisi'ndeki mevlitte kendisi de Al-i İmran suresini okudu.
zaman