Bedelli askerlerin öncelikle Burdur’daki ‘’Binbaşı Maruf ‘’ kışlasına gönderilmesi, İstanbul Süloğlu, Sivas, Tokat ve Devrek’deki askeri birliklerin de, bedelliler için merkez olması öngörülüyor.

Bedelli askerlikte isteklilerin tespit edilmesi sonrası sevk planı yapılacak. Halen yurt dışı dövizli askerlerin de eğitildiği Burdur merkez seçilecek. Daha önce 58. Topçu Tugay Komutanlığı olan ve ardından Alay seviyesine düşürülen birlik, ‘’Binbaşı Maruf Kışlası’’ olarak anılıyor. 1915 yılında Yemen’den gelerek Burdur’da ilk askeri birliği kuran Binbaşı Maruf’un adı bu merkeze verilmişti.

YASAYA GEREK YOK

Bedelli uygulamasının 2012’de başlaması planlanırken, 1111 sayılı askerlik kanununun 10. maddesi, bedelliye imkan tanıyor. Bu nedenle yeni bir yasa gerekmiyor. Düzenleme Bakanlar Kurulu kararı ve yönetmelikle hayata geçirilebilecek. Ön çalışmalara göre 27-40 yaş aralığındaki yükümlülerden 10 bin euro alınacak ve 21 gün askerlik yaptırılacak. 40 yaşından büyük olanların ise 15 bin euro vererek hiç askerlik yapmaması seçeneği ağır basıyor.