Gaziantep'te 6 terör şehidinin tabutlarının arkasında saf tuttuktan sonra Rize'ye geçerek teyzesi Meliha Er'in cenazesini kaldıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu bayramı bayram gibi yaşayamadık. Bunun bedelini bu zalimler bu dünyada da ödeyecekler, ebedi alemde de ödeyecekler" dedi. İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın kıldırdığı namaz sırasında Başbakan Erdoğan'ın duygulandığı gözlendi. Teyzesinin tabutunu cenaze aracına kadar omzunda taşıyan Erdoğan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

ANNENİN YARISI
Teyzeler annelerin yarısıdır der büyüklerimiz. Teyzemle bizim aramızda evlat anne ilişkisi hep olagelmiştir. Hakikaten teyzem de 6 erkek evladını hassasiyet içinde yetiştirmiş, vatana, millete kazandırmıştır.
Bu bayram bayram gibi yaşayamadık. Bir tarafta Gaziantep'teki olay, ki bu olayda şehit olduğuna inandığımız kardeşlerimizi, Gaziantep'te hakka uğurladık. Aynı şekilde Şırnak'ta görev devir teslimine giderken şarampole yuvarlanan 9 askerimizi bir köy korucusu kardeşimizi şehit olarak hakka uğurladık. Arakan, Suriye bir çileyi yaşıyor.
Herkes bir şeyler söylüyor. Bu ülkede terörle mücadelede sorumluluk alan herkesle bu sorumluluğu paylaşmaya hazır olduğumuzu hep ifade ettik. Kapımızı kimseye kapamadık. Yeter ki çözüme yönelik söylemi olsun.
Yılmak yok. Bu tabii matematik bir olay değil 2 kere 2 , 4 gibi. Bu sosyal bir vaka. Asosyal olan insanlarla, zalimlerle mücadele ediyorsunuz. Bu mücadeleyi de sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız, sürdüreceğiz.
Gaziantep'te yavrucak gitti. Dün 12 yaşında, bugün bir buçuk yaşında. Bunun bedelini bu zalimler bu dünyada da ödeyecekler, ebedi alemde de ödeyecekler. Rabbimizin merhamet sıfatı ne kadar yüceyse, bu işin hesabını sorma noktasında da o kadar şiddetlidir. Onun için cehennem vardır. Bu zalimlere bu teröristlere. Cennet de Allah'a kul olanlaradır. Bu anlayışla bu yolda yürüyoruz. Gösterdiğiniz ilgiye tüm aile adına teşekkür ediyoruz.

TEYZESİNİ 3 BİN KİŞİ UĞURLADI
A Haber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er'in de annesi olan Meliha Er için Rize'deki Şeyh Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan ile birlikte katıldı. Namazda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turkuvaz Medya Grubu imtiyaz sahibi Ahmet Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile 3 bin kişi saf tuttu.