İZMİR'de, berber Ömer Yalgı ve ev kadını Birsen Yalgı'nın, dört yıl önce evlerinin önünde oynarken geri manevra yapan kamyonetin altında kalıp ölen 3 yaşındaki oğulları Berke Yalgı için açtıkları 240 bin YTL'lik tazminat davası sonuçlandı.

Hakim, olayda kusurlu bulunan firma ve şoförünün, aileye toplam 24 bin YTL maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Kaza, 2004 yılında, meydana gelen olayda bir firmaya ait kamyonetle dağıtım yapan Mustafa Gezen, geri manevrayla sokağa girdiği sırada oyun oynayan Berke Yalgı'yı farketmeyip altına aldı. Ağır yaralanan ve yakınları tarafından hastaneye yetiştirilmek istenen minik Berke, yolda yaşamını yitirdi. Kazanın ardından gözaltına alınıp tutuklanan Mustafa Gezen, yargılama sürecinde, tahliye edildi. İzmir 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mustafa Gezen, dava sonunda, 1 yıl hapis 220 YTL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, bir yıl hapis cezasını da 4 bin 285 YTL para cezasına çevirdi.

İki çocuklarından birini kaybetmenin acısını yaşayan Ömer- Birsen Yalgı çifti, avukatları aracılığıyla, olayda sorumluluğu bulunduklarını ileri sürdükleri firma ve şoförü hakkında, toplam 240 bin YTL'lik tazminat davası açtı. İzmir 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonunda, anne ve baba için 6'şar bin YTL manevi, 3'er bin YTL maddi olmak üzere 9'ar bin YTL, kardeş Büşra için de 6 bin YTL manevi tazminat ödenmesine karar verildi. Maddi ve manevi olarak aileye toplam 24 bin YTL tazminat ödenmesine hükmedildi.

AİLE TEMYİZ EDECEK

Oğullarını, trafik terörüne kurban verince yasa boğulan, tazminatın da düşük verilmesine tepki gösteren çiftten baba Ömer Yalgı, “Oğlumuzu bir hiç uğruna trafik terörüne kurban verdik. Onun ölümünün ardından hayatımız zehir oldu. Hiçbir şeyin tadını yaşayamaz olduk. Acılarımızın bir nebze azalması, yaşadığımız sıkıntılara karşılık istediğimiz tazminatta da hüsrana uğradık. Hukuk mücadelemizin peşini bırakmayacağız. Kararı temyiz edeceğiz” diyerek tepkisini dile getirdi.

HÜRRİYET