Türk Telekom, "Ev Gibisi Yok" konsepti çerçevesinde ev ve ofis telefonuna güvenlik sistemi hizmeti de verecek. Türk Telekom ve Tepe Güvenlik Sistemleri işbirliği ile hayata geçirilen hizmete ilişkin olarak düzenlenen toplantıda konuşan Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, geçen yılın kasım ayından bu yana gerçekleştirdikleri kampanyalarla ev telefonu trafiğinde önemli artışlar kaydettiklerini söyledi.

4 MİLYON "EV AVANTAJ"LI

Kurban Bayramı"nda bedava konuşma imkanı sağladıkları kampanya ile Ramazan Bayramı"na göre yüzde 40"lara varan trafik artışı yaşandığını vurgulayan Demircan, benzer artışların yılbaşı ve karne dönemindeki bedava konuşturma kampanyalarında da gözlendiğini anlattı. Demircan, "Ev Gibisi Yok" kopsepti ile hayata geçirilen ve halen akşam 19.00"dan sabah 7.00"ye kadar bedava konuşma ve dakikası 6,5 kuruşa evden cebi arama imkanları sunan Ev Avantaj paketlerinin abone sayısının 4 milyona ulaştığını kaydetti.

ŞEHİRİÇİ KONUŞMALAR % 13 ARTTI

Kampanyalar başlamadan önce geçen yılın eylül ayı ile bu yılın mart ayı kıyaslandığında şehir içi telefon trafiğinde yüzde 13, şehirlerarası telefon trafiğinde yüzde 32, evden cebi aramalarda ise yüzde 9 artış yaşandığını aktaran Demircan, “Geçen yılın kasım ayı sonundan bu yılın mart ayı sonuna kadar müşterilerimiz 1,9 milyar dakika bedava konuştu. Görüşmelerin dakikasını ortalama 10 kuruş olarak hesaplarsak, 200 milyon liralık bedava konuşma yapıldı. Bunların büyük kısmı ekstra konuşmalar. Yani bu hediyeler gelirlerimizi etkilemedi” dedi.

Ayda 9.90 liraya güvenlik hizmeti

Kısa bir süre önce "Konut Sigortası" hizmetini devreye alan Türk Telekom"un Satış Başkanı Aydın Çamlıbel, “Şimdi de Tepe Güvenlik firmasıyla işbirliği yaparak güvenlik sistemi de sunuyoruz. Ev ya da ofisinde alarmı olan kullanıcılar 12 ay boyunca tüm vergiler dahil 9,90 lira, olmayanlar ise cihazı da satın alacağı için ayda 29,90 lira ödeme yapacak” dedi. Türkiye"de 19 milyon hane bulunduğunu, fakat bunların sadece 150 bininde güvenlik sistemi kullanıldığını hatırlatan Çamlıbel, “150 bini birkaç misline çıkarırız diye düşünüyorum” dedi.

KONUŞMA SÜRESİ 30 DAKİKA ARTTI

2010 yılı ilk çeyreğinin, geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslanmasında da ev telefonundan konuşma süresinin 160 dakikadan 190 dakikaya çıktığına işaret eden Demircan, dünyadaki trendlerin aksine olan bu gelişmenin sundukları kampanya ve katma değerli ürünler sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Vatan