TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun hafta içi düzenlediği Trabzon gezisi olaylı bitti. Tüm Kadınlar Derneği Genel Başkanı Cemile Keskin, 'seni beceririm' dediği iddiasıyla CHP'li Canan Arıtman'dan davacı oluyor.

Tartışmanın fitili, değerlendirme toplantısında ateşlendi. İddiaya göre Arıtman, 'Ne yazık ki bazı bölgelerde olduğu gibi burada da kadın ticareti yapılmaktadır. Bazı şahıslar köy köy dolaşarak evlenmemiş kızları tespit edip onlara koca buluyor. Karşılığında para alıyor. Bende 12-13 vaka var. Çoğu gittiği yerde şiddet görüp dönüyor. Bu sabah 'satıldım' diyen kadınla konuştum' dedi. Arıtman'ın sözleri Keskin'i kızdırdı. Keskin, 'Trabzon'da kadınlar satılmıyor evleniyor. Ben Trabzon'a Batı'dan evlenerek gelen birisiyim. 35 yıldır burada yaşıyorum. Anlattığınız şekilde bir olayı ben duymadım, yaşamadım' diye yanıt verdi. Tartışma büyüdü, 'becerme' polemiği yaşandı. CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu ise 'Canan Hanım'ın bahsettiği gibi bir durum olsaydı duyardık. Kendisiyle ayni fikirde değilim. Karadeniz'de böyle bir şeyin olması mümkün değil' diye konuştu.

Dün PTT önünde toplanan çeşitli derneklere üye kadınlar Arıtman'a yönelik şikayet mektubunu imzaladı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdi.

SEVİYESİZDİ, DAVA AÇACAĞIM
ARITMAN'IN 'becerme' sözünü önce anlamadığını belirten Keskin, 'Sonra öğrendim ki erkek-kadın fark etmiyormuş. Böyle seviyesiz bir diyalogun içinde olduğum için üzgünüm. Dokunulmazlığı olduğu için suç duyurusunda bulunamıyorum ancak dava açacağım' dedi. Keskin, bugün AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ile adliyeye gidecek.

Öyle Demedim amacı şöhret
OLAYLA ilgili AKŞAM'a konuşan Arıtman, iddia edilen sözleri söylemediğini belirtti: Kendisi sanırım şöhret olmak istiyor. O toplantıda herşey kayıt altında. Bir sürü şahit var. Aramızdaki diyalog telefonumun çalması üzerine tepki göstermesinden ibaret. Bana sert şekilde telefonumu kapatmamı söyledi. Milletvekili olduğumu ve görevlerim gereği görüşmem gerektiğini söyledim. Emrivaki şekilde kapatmamı yeniden isteyince kendisine bir milletvekiliyle konuştuğunu, daha nazik olması gerektiğini söyledim.

İDDİA EDİLEN DİYALOG
ARITMAN iddiaları reddetti. Ancak Keskin'e göre diyalog şöyle yaşandı.

Keskin: Siz kadın-Erkek fırsat eşitliği diyorsunuz kamuda çalışan türbanlıları fişliyorsunuz

Arıtman: Çok konuşuyorsun, boş konuşuyorsun.

Keskin: Bana hukuk öğretmeyin sizin bildiğiniz kadar bende hukuk biliyorum.

Arıtman: Trabzon'da kadınlar parayla satılıyor ama siz başınızı kumla gömmüşsünüz.

Keskin: Ben 35 yıldır buradayım söylediklerinizin hiç birine şahit olmadım.

Arıtman: Sen beni tanıyor musun

Keskin: Çok iyi tanıyorum çıkışlarınızı biliyorum.

Arıtman: Seni ben öyle bir becerirdim ki.

Keskin: Siz kimseyi beceremezsiniz.

Arıtman: Seni paramparça ederdim ama..