Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerin, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, bilimsel düşünme, yaratıcı zeka ve rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesini ve teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde her yıl “Proje Tabanlı Beceri Yarışması” düzenleniyor.
2010 – 2011 Eğitim Öğretim Yılı “İl Proje Tabanlı Beceri Yarışması”nda Aydın"da toplam 186 proje üretildi. 186 projeden Okul ve Kurumlar tarafından İl Değerlendirilmesine 5 grupta toplam 129 adet proje gönderildi.
İl değerlendirilmeleri 28 Şubat ile 2 Mart arasında Aydın Merkez Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü ile başta Adnan Menderes Üniversitesi"nden olmak üzerei ilgili kurum ve kuruluşlardan alanında uzman kişilerden oluşturulan "İl Değerlendirme Komisyonları" tarafından değerlendirildi.
Yarışma sonucunda birinci olan projeler Aydın"ı 14 – 17 Mart tarihleri arasında bölge yarışmasında temsil edecek.
Konu ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “Yarışmaya katılan tüm okul ve kurumlarımıza İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak teşekkür eder, dereceye giren okullarımızı tebrik eder, bölge yarışmasına katılacak okullarımıza ve öğrencilerimize başarılar dileriz” denildi.