İnanışa göre, çocukların bu şekilde düşmeleri kendileri ve aileleri için iyi sağlık ve refah sağlıyor.

Yerel yetkililerin izniyle yerine getirilen bu ritüel nedeniyle ortaya çıkan görüntüler ise tüyler ürpertici.

İnsan hakları eylemcilerinin ateş püskürdüğü gelenek gereğince, yüzlerce bebek çatıdan atılıyor ve aşağıda gerilmiş çarşafların üzerine düşüyorlar.

Baba Ömer Dergah'ında gerçekleştirilen gelenek için her yıl hem Müslüman hem de Hindu toplumundan yüzlerce insan buraya akın ediyor.

Cuma günü açıklama yapan yerel yetkililer, yaralanan olmadığını söyledi.

Genelde iki yaş altı bolan ebekler, Mumbai'nin güneyindeki türbenin 15 metre yükseklikteki çatısından biraz sallandıktan sonra boşluğa bırakılıyor. Aşağıda bekleyenlerin tuttuğu gerilmiş çarşafa düşen çocuklar çoğu korkudan ağlıyor.

Yeni Delhi'den insan hakları eylemcisi Ranjana Kumari, "Bu yerel yönetiminçocuk sağlığı konusunda bilinç aşılamayı başaramadığını gösteriyor. Aynı zamanda, sağlık hizmetlerinin yetersizliğinin insanları böyle akılcı olmayan eylemlere yönelttiğinin de bir göstergesi" diye çıkıştı.

Görüntülerin ardından olayla ilgili inceleme başlatıldığı açıklandı. Hindistan'da yüksek doğum oranlarına rağmen yetersiz temel hizmetler çocukların büyük bölümünün hastalanmasına ve çok sayıda çocuğun henüz küçük yaşlarda hayatını kaybetmesine yol açıyor.