Gelişmekte olan ülkelerde doğum sonrası meydana gelen bebek ölümleri ile annelerin gebelik sırasında hayatını kaybetmesi sorununun çözümünde istenilen ilerleme kaydedilmeyince, Birleşmiş Milletler tarafından 40 milyar dolar maliyeti olan 5 yıllık kalkınma planı hazırlandı.

Bebek ve anne ölümlerinin önümüzdeki 5 yıl içinde kayda değer biçimde azaltılması için tedbirlerin alınması, uygulanması ve sonuçların Eylül 2010 Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda tartışılması öngörülüyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon öncülüğünde yürütülecek projede, devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra özel sektör, vakıflar, sivil toplum örgütleri ve diğer uluslararası kurumların katkısı öngörülüyor.

"Kadın ve Çocuk Sağlığı Küresel Stratejisi" tarafından yürütülecek proje bütçesiyle 2010 yılına dek, pek çok bulaşıcı hastalığın tedavisinin yanı sıra, en az 33 milyon istenmeyen gebeliği önleyerek 16 milyondan fazla kadın ve çocuğun hayatının kurtarılması, 120 milyon çocuğun vereme yakalanmasının önlenmesi amaçlanıyor.