Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliği içerisinde yürütülmekte olan emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi amacı ile “Anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı” kapsamında Kuşadası"na bebek dostu ilçe ödülü verildi. Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı"na bağlı sağlık ocakları Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tüm kriterleri yerine getirerek, 2008 yılı “Bebek Dostu İlçe” ödülü unvanını kazandı.
Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı “Ballı Emzik” isimli tiyatro oyunuyla dikkatleri üzerine çekmişti. Anne sütünün öneminin vurgulandığı tiyatro oyunu, Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı personeli tarafından yazılmış, Kuşadası"nın yanı sıra Aydın merkez ve ilçelerinde sahneye konmuş ve büyük ilgi görmüştü.
Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Dr. Şükrü Güngör, Kuşadası merkezi ile belde ve köylerdeki bağlı sağlık ocakların tüm kriterleri yerine getirerek Bebek Dostu ilçe unvanını aldığını belirterek, bu ödülden dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Anne ve anne adaylarını bilgilendirici toplantıların belli periyotlarla tüm sağlık ocaklarında devam ettiğini kaydeden Dr. Şükrü Güngör, “Bunların yanında geniş kitlelere nasıl daha fazla ulaşabiliriz düşüncesinden yola çıkarak, bir tiyatro eseri sergilenmesi düşünülmüştür. Ama bu konuyla ilgili Türkiye de yazılmış hiçbir eser bulamadık. Bunun üzerine de hepsi sağlık çalışanı olan ve daha önce çoğu tiyatroyla ilgisi olmayan gönüllü personelimiz tarafından yıllar içerisindeki karşılaştıkları olaylar ve deneyimler doğrultusunda bir tiyatro eseri yazılmış ve yine personelimiz tarafından önce Kuşadası"nda daha sonra da Aydın merkezde sahnelenmiş ve izleyenler tarafından çok beğenilmiştir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı A.Ç.S.A.P. Genel Müdürlüğü tarafından da takdirle karşılanmış. Anne sütünün önemini vurgulayan bu çalışmamız Aydın ilinin "Altın Bebek Dostu İl" unvanını almasında da büyük katkı sağlamıştır” dedi.
Bu arada, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise Kuşadası"nın bebek dostu ilçe olmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Kuşadası içerisinde halkın çoğuna ulaşıp halkın anlayabileceği şekilde bir tiyatro eseri ile bilgilerin aktarılmasının öneminden bahsederek kısa bir süre içerisinde bu tiyatro eserinin yazılması, hazırlanması ve sergilenmesinin büyük bir başarı olduğundan söz ederek bu eseri sergileyen Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı ve Merkez 1 no"lu Sağlık Ocağından oluşan personele teşekkür ederim” dedi.