8 yaşındaki ortopedik özürlü Nazlı Kulakoğlu okula annesinin sırtında ya da bebek arabası ile gidiyordu. Okuma azmiyle etrafındakileri şaşırtan minik Nazlı; “Arkadaşlarım teneffüse çıkıp oynuyorlar. Ama ben çıkamıyorum. Okula annem götürüyor. Ben doktor olup benim gibi engelli yaşayanların derdine çare olacağım” diyerek herkesi duygulandırdı.
Nazilli Ortopedik ve Spastik Engelliler Derneği Minik Nazlı’ya tekerlekli sandalye hediye etti. Tekerlekli sandalyesini babası Mustafa Kulakoğlu ve annesi Hatice Kulakoğlu ile almaya gelen minik Nazlı’nın heyecanı gözlerinden okunuyordu.
Çocuğunu her gün sırtında okula götürüp getiren anne Hatice Kulakoğlu; kızının 6 aylıkken havale geçirdiğini ve yanlış iğne vurulması sonucu engelli kaldığını ve yürüyemediğini iddia etti. Anne Kulakoğlu, “Kızımı önceleri rahatlıkla taşıyabiliyordum. Şimdi büyüdü, okula başladı, her gün sabah okula götürüp getirmek zor oluyor. Okul yoluyla evimiz arasında kışın yağışlar başladığında gelip, gitmek daha da zor oluyor. Bebek arabası aldık gücümüz anca ona yetti. Sınıfta arkadaşlarının oynadığını görünce üzülüyordu. ‘Ben de koşmak istiyorum, ben de oynamak istiyorum anne’ diyor bana. O zaman hep üzülüyorum. Sağolsun öğretmenleri ve arkadaşları hep yardımcı oldular. Şimdi kızım daha rahat edecek. Sırasında rahat oturamıyordu. Artık teneffüste de dışarı daha rahat çıkabilecek” diyerek tekerlikle sandalyeyi hediye edenlere teşekkür etti.
8 yaşındaki Nazlı 5 çocuklu Kulakoğlu ailesinin ortanca çocuğu. Baba Mustafa Kulakoğlu çiftçilik yaparak 5 çocuğuna bakmak için gayret gösteriyor. 4 çocuğunu okutan baba Kulakoğlu ;”4 çocuğum okuyor. İçlerinde bir tek Nazlı’ma üzülüyorum. Çünkü kardeşlerinin evde koşup oynadığını sokakta arkadaşları ile oynadığını gördükçe üzülüyor. O çocuk, onunda istekleri var ama imkansızlıklar nedeniyle gerçekleştirememiştik. Bu tekerlekli sandalye sayesinde en azından artık daha rahat olacak. Dışarıda gezebilecek” dedi.