Kazayı duyarak işyerinin 200 metre uzağındaki olay yerine gelen Murat Mehmet Fettahoğlu'nun, eşinin cesedine kapanıp, “Bebeğim sen ölemezsin. Beni ve çocuklarını bırakma” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Kaza, Adana Valiliği önünde saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Adana Numune Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan, 2 çocuk annesi Esme Fettahoğlu, sabah nöbetten çıkıp, eve gitmeden eşinin çalıştığı Valilik binası içindeki daireye uğrayıp, kısa bir süre burada oturdu. Daha sonra eşinin yanından çıkıp evine gitmek için Valilik önündeki yaya geçidinden yolun karşısına geçen Fettahoğlu, durakta otobüs beklerken, freni patladığı öne sürülen Ercan Başkurt yönetimindeki 01 M 0696 plakalı dolmuşun kaldırıma çıkarak, çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Kaza sırasında dolmuşun içindeki yolculardan 4'ü de çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazayı duyarak olay yerine koşan Mehmet Murat Fettahoğlu, bir kaç dakika önce yanında bulunan eşinin cesedini görünce sinir krizi geçirdi. Eşinin cesedine kapanan Mehmet Murat Fettahoğlu, “Bebeğim, sen ölemezsin. Bebeğim, beni ve çocuklarını bırakma. Çocuklarımın annesi sakın bizi bırakma” diye ağıt yaktı. Fenalık geçiren Mehmet Murat Fettahoğlu, olay yerine çağrılan ambulansla eşinin çalıştığı Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşamını yitiren Esme Fettahoğlu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürülürken, sürücü Ercan Başkurt gözaltına alındı.

HÜRRİYET