BDP İstanbul il binasında yapılan basın toplantısında İstanbul'dan otobüslerle Ankara'ya kadın katılımcıların taşınacağı ifade edildi.

Beyoğlu'ndaki parti binasında açıklama yapan BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak, Kürt sorununun sona ermesi için müzakere sürecinin tekrar başlaması gerektiğini dile getirdi. Kalıcı çözüm için bunun şart olduğunu savunan Kolçak, "30 yıldır süren savaşın son bulması için diyalog ve müzakerenin yeniden başlatılması Türkiye'nin geleceğini belirleyecektir. Kürt sorununun kalıcı çözümü için vazgeçilmez müzakere ve diyalog sürecin başarı ile sonuçlanabilmesi için sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması zorunludur. Bir halkın kendisine lider olarak seçtiği insanlar özgür olmadan sürecin başarıya ulaşması mümkün olmayacaktır." dedi.

Özgürlük nöbeti adını verdikleri eylem hakkında bilgi veren Kolçak, "BDP İstanbul Kadın Meclisi olarak 13 Mayıs'ta başlayacak 14 Mayıs'ta son bulacak ‘Kürt sorununda çözüm için Öcalan'a özgürlük' sloganı ile Ankara ve Diyarbakır merkezli iki noktada özgürlük nöbeti tutacağız. 1500-1700 kadınla Ankara'ya araçla gideceğiz. Orada geceleyeceğiz." ifadelerini kullandı.