Demirtaş ile Kışanak yaptıkları yazılı açıklamada, KCK soruşturması kapsamında sendikalara yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Türkiye’nin bu sabah hükümetin “faşizan-darbeci” operasyonlarından bir yenisiyle güne uyandığını ifade eden eş başkanlar, demokratik muhalefeti sindirmeye yönelik aralıksız sürdürülen operasyonlar kapsamında KESK ile KESK’e bağlı bulunan sendikaların merkezlerine haksız ve hukuksuz baskınlar düzenlendiğini belirtti. 

Bu operasyonların her şeyden önce hukuk dışı ve siyasi olduğunu ifade eden Demirtaş ile Kışanak, “AKP’nin Türkiye’yi kendi faşizan uygulamaları doğrultusunda yeniden dizayn etmeye yönelik gerçekleştirdiği darbeci bir operasyondur. Yüz binlerce üyesi bulunan ve emek alanında demokratik direnişin sembolü olan KESK’e baskın yapılıp, onun Sayın Genel Başkanını ve çok sayıda sendika yöneticisinin gözaltına alınmış olması çok açık bir darbe girişimidir. AKP Hükümeti kendisi gibi düşünmeyen, muhalefet eden, demokratik örgütlenme içerisinde olan bütün kurum ve yapıları hukuk dışı operasyonlarla tasfiye etmeye çalışmaktadır” dedi. 

Siyaset alanında yürüttüğü “siyasi soykırım” operasyonlarıyla bugüne kadar 8 bine yakın siyasetçiyi tutuklattıran AKP hükümetinin, aynı şekilde emek alanındaki örgütlenmeleri de birer birer tasfiye etmeye çalıştığını ileri süren Demirtaş ile Kışanak, şunları kaydetti: 

“Bu hukuk dışı operasyonu kınıyoruz. Gözaltına alınan KESK Başkanı Sayın Lami Özgen ve sendika yöneticileri, emekçiler derhal serbest bırakılmalıdır. Demokratik kamuoyunu, demokratik kitle örgütlerini ve STK’leri bu baskılar karşısında sesini yükseltmeye, AKP’nin hükümetinin faşizan uygulamaları karşısında demokratik tepkisini ortaya koymaya çağırıyoruz. BDP olarak dün olduğu gibi bundan sonra da KESK’le dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz, onların mücadelesine desteğimiz artarak devam edecektir.”

Kaynak: ANKA