Kongrede demokratik özerklik vurgusu dikkati çekerken Türk bayrağının da parti bayrağı ile birlikte asıldığı görülüyor. Kongrede ‘Barışın elçisi İmralı’da’ , ‘Özerk Kürdistan demokratik Türkiye’ , ‘Demokratik özerklik ile demokratik cumhuriyeti selamlıyoruz’ yazılı afiş ve bayraklar dikkati çekiyor.
 
Aysel Tuğluk ve Selahattin Demirtaş salona giriş yaparken, her yaştan kadın ve çocuk da kongrede destek için yerlerini almış durumda.
 
Abdullah Öcalan'ın BDP delegesi olan ablası Fatma Öcalan'la kardeşi Mehmet Öcalan da kongreye katılıyor.
 
DTP eski eşbaşkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk da kongrede yerlerini alırken, BDP'nin eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın tek aday olarak yeniden eşbaşkan seçilmesi bekleniyor. Eski DTP Kars İl Başkanı ve eski milletvekili Mahmut Alınak, “genel merkez barikatını aşamadığı” gerekçesiyle BDP Genel Başkan adaylığından dün çekilmişti.
 
BENGİ YILDIZ SALONDA YOK
 
BDP Batman milletvekili Bengi Yıldız'ın salonda olmaması dikkat çekti. Yıldız TSK'nın hava operasyonu yaptığı sırada Bodrum'da bir kadınla güneşlenirken görüntülenmişti. Bu görüntüler parti tabanında büyük tepkiye neden olmuştu.
 
SİYASİ PARTİLER İLGİ GÖSTERMEDİ
 
Kongreye diğer siyasi partilerin ilgi göstermemesi dikkat çekiyor. TBMM'deki partilerden Ak Parti ve MHP kongreye temsilci göndermezken sadece CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın kongreyi izlemek üzere salona geldi.
 
Kongrenin başlangıcında saygı duruşu ve bölücü örgüt marşının ardından Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar atıldı.
 
hürriyet