AK Parti Genel Başkanı Hüseyin Çelik, partisinin Medya Tanıtım günü için Konya’ya geldi. İlk olarak Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan kongre ve gençlik merkezinin temel atma törenine katılan Çelik, Konya’da yıllık 2 milyon turistin geldiğini belirtti.

Çelik, terörle mücadele ile ilgili soru üzerine Çelik, 1984 yılında PKK terörünün ilk başladığı yıllarda, küçümsendiği için gerekli biçimde üzerinde durulmadığını ifade etti. Kürt ve PKK sorunun ayrı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Çelik, ”Biz Kürt meselesiyle ilgili insanı adımları niye atıyoruz. BDP, PKK memnun olsun diye mi? Bu böyle olması gerektiği için demokrasi, hukuk bunu böyle olması gerektirdiği için yapıyoruz” dedi.

VALİ ODAMA BOMBA KOYMUŞ

Terörle mücadele konusunda, günümüzde güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlayan kanunlar olmadığını belirten Çelik, şunları söyledi:

”Geçmişte başarılı olmamamızın temel sebeplerinden birisi, devlet içinde çeteleşmelerdir. Devlet gücünü kullanarak illegal faaliyetler yapan terör mekanizmaları bugün Ergenekon olarak karşımızdadır. Maalesef kimin eli kimin cebinde belli değildi. 1995 yılında benim üniversitedeki odama bomba kondu. Kısa süreyle yiyecek ekmeğimiz vardı, bir şey olmadı. Günlerce kriminal laboratuvarını aradım, ne oldu diye? En sonunda yetkililer, bana ’bunun üzerine fazla gitme, zarar görürsünüz’ dediler. Bunu nasıl anlıyorsunuz? Nasıl izah ediyorsunuz. Sonra dönemin emniyet müdürü geldi bana dedi ki, ’Sayın hocam ben ne diyeceğimi şaşırdım. Sizin odanıza bombayı vali koydurdu’ dedi. Türkiye bunları yaşadı. Dolayısıyla terörün nerden çıkacağı belli değil. Terör silah bırakmadığı sürece bizim elimizi kolumuzu bağlayıp oturmamız söz konusu değil.”

BAŞBAKAN, LEYLA ZANA GÖRÜŞMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile yaptığı görüşmenin hatırlatılması üzerine Çelik, Leyla Zana’nın sağduyu tavır sergilediğini söyledi. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Sayın Leyla Zana, sağduyulu bir çıkış yaptı ve BDP adeta ağzına biber sürdü. ’O kendi görüşüdür’ dedi. Sen çok safsındır dediler. Leyla’yı Leyla yapan Mecnundur dediler.

Bunları hatırlıyorsunuz değil mi? Bir kere onun ne istediğinden, ne söylediğinden ziyade, ülkenin başbakanının karşısına bir milletvekili gelmiş oturuyor. Ben Başbakan’a şunları söyledim, demesi Başbakan’ın bunu kabul ettiği anlamına gelmiyor. Zaten Başbakan’ın tavrı, tarzı, Ak Partinin bir duruşu var.”

Çelik, Leyla Zana’nın normal mekanizma dışına çıkarak sağduyulu bir çıkış yaptığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da sağduyulu bir çıkış yaparak kendisiyle görüştüğünü söyledi.


NUMAN KURTULMUŞ AK PARTİ'YE GEÇECEK Mİ?

Çelik, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un Ak Partiye katılacağı yönünde haberlerin çıktığı hatırlatılması üzerine iki parti arasında kurumsal bir birleşme olmayacağını söyledi. Ak Parti’nin birleşmeye de ihtiyacı olmadığını ifade eden Çelik, ”Sayın Numan Kurtulmuş bey, kendisi bize gelmek isterse, biz kitle partisiyiz. Sayın Süleyman Soylu izinde bunlar konuşuldu. O da geçmişte bir partinin genel başkanıydı. Geçmişte her ikisi de hükümetimiz, Başbakanımızla, partimizle ilgili nahoş şeyler söyledi. Kendileri Ak Partiye gelmek istiyorlarsa, Biz böyle söyledik ama bugün doğru siyasi çizgi burasıdır. Eski fakirlerimizi bir tarafa bıraktık. Biz Ak Partinin tüzüğünü ne ise onu kabulleniyoruz diyorlarsa başımız gözümüz üstüne” diye konuştu.