Vicdani Ret Haftası etkinlikleri kapsamında 15 mayıs platformu tarafından Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde 'Barış için sözümüz var' ve 'Militarizme güven olmaz' konulu panel düzenlendi.

"ŞEHİT EDEBİYATINI TERK ETMEK LAZIM"

'Barış için sözümüz var' konulu panelde konuşan ilk vicdani retçilerden Tayfun Gönül, "Şiddet söylemi üretiliyor, bizim net olarak varolan cılız güçlerimizi birleştirmemiz lazım. Karşı tarafı düşman görmek, şehit edebiyatını terk etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"NEDEN BU DÜŞMANLIK"

Kışlada öldürüldüğü iddia edilen Sevag Balıkçı'nın annesi Ani Balıkçı, oğlunun askere gitmesinden bir süre sonra TSK'dan 'Oğlunuz bize emanet' diye bir mektup aldıklarını belirtere "O emanet şimdi toprağın altında. Bir kaç cana kıyıp öldürmesi gerekiyordu şehit sayılması için. Öteki olduğundan şehit bile saymadılar. Oğlum hedef seçilirken suçu neydi? Neden bu düşmanlık?" diye sordu. Ve "Başka Agoplar, Ahmetler ölmesin" çağrısı yaptı.

BDP'Lİ TUNCEL DE KONUŞTU

'Militalizme güven olmaz' başlığıyla yapılan panelde konuşan BDP İstanbul Milletvekil Sabahat Tuncel, Kürt gençlerinin hem savaşın parçası olmama konusunda itiraz ettiklerini hem de askere gittiklerini belirterek "Askere gitmeme gerçekleştirilebilse savaş olmazdı." diye konuştu.