İl Başkanı Mehmet Yeter “Kendi ruhumuz ve kültürümüzle Türkiye"yi ayağa kaldıracağız” dedi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Aydın İl Teşkilatı"nda yapılan toplantıda 2009 yerel seçimlerin startı verildi. Partiye yeni katılan üyelere partili yöneticiler tarafından rozetleri takıldı. Toplantıya BBP MKYK eski üyesi Ali İhsan Yılmaz, BBP İl Başkanı Mehmet Yeter, Merkez İlçe Başkanı Ertan Gökçe, Nazilli İlçe Başkanı Ahmet Atay, Söke İlçe Başkanı Namık Aktaş, Çine İlçe Başkanı Ergüven Özcem, il merkezi ve ilçelerden gelen yönetim kurulu üyeleri, partiye yeni katılan Kuşadası MHP Eski Milletvekili aday adayı Aydemir Durmuş, Didim MHP eski İlçe Başkanı Halil Akar ve 100 civarında partili katıldı.
Toplantının açılışında konuşan BBP İl Başkanı Mehmet Yeter, "Milletimizi BBP'nin başlattığı güvenlik, özgürlük ve refah projesine destek olmaya çağırıyoruz. BBP gayri meşru beslenen bir parti değil, iktidarı milletle arzulayan bir cemiyet oluşumudur. Tüm dünya Müslümanları ve soydaşlarımız kardeşimizdir. Bizim kavgamız Alahın mülkü olan yeryüzüne O"nun adaletini yaymaktır. Nizami alem ülküsünü yeryüzüne yaymakla yükümlüyüz. Bu kutsal görev için yola çıktık. Atalarımız bu güzel toprakları yurt edinmek için canlarını vermiştir. Biz onların mirasçıları olarak kurdukları o medeniyeti, Türk-İslam medeniyetini tekrar canlandırmaktır. Biz birbirimizin kötü yanlarını değil iyi, güzel yanlarını ortaya çıkartarak güzellikler yaşatmak zorundayız” dedi.
MKYK eski üyesi Ali İhsan Yılmaz, “Bizim isteğimiz bağımsız, güçlü, inanca saygılı bir devlettir. Ayak oyunlarının olmadığı, evimize ekmeğimizi mutlulukla götürdüğümüz, refah içerisinde bir ülke özlüyoruz. Ama bu bir türlü mümkün olmadı. Çünkü sistemin yanlış tezahürleri buna neden olmuştur. Devlet; vatandaşın güvenini, özgürlüğünü, refahını temin etmelidir. Vatandaş bugün düşüncesini söyleyemediği gibi güvenliği de söz konusu değildir. Bugün birbirine boyun eğen yarın başkasına boyun eğer. Biz dik durmalıyız” diye konuştu.
Nazilli İlçe Başkanı Ahmet Atay ise, “Bugün biz Türkiye"nin kötü yönetildiğini görüyorsak değil elimizi tüm vücudumuzu ve başımızı taşın altına koyarak BBP"yi iktidara taşımalıyız. Yıllardır Nazilli"de olduğu gibi dik duruşunu gösteren partimiz katılımlarla ve iktidara muktedir olma arzusuyla giderek büyümektedir” ifadelerini kullandı.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, cep telefonu aracılığı ile Balıkesir"den seslendiği partililerine parti olarak 29 Mart seçimlerine hazır olduklarını ve Türkiye genelinde seçimlere katılacaklarını ve partilerine katılımlarla büyük bir aile olduklarını dile getirdi. BBP Lideri Yazıcıoğlu son olarak yeni katılanlara "Hoşgeldiniz" diyerek başarı ve iyi dileklerini sundu. Toplantıda yapılan konuşmaların ardından BBP"ye üye olan yeni partililere MKYK eski üyesi Al İhsan Yılmaz ve İl Başkanı Mehmet Yeter tarafından parti rozetleri takıldı. Rozet takma töreninin ardından BBP yöneticileri yeni partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.