Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, iki dil konusundaki tartışmaları değerlendirirken, ''Büyük Türk milletinin resmi dili Türkçedir, bunun yanına başka bir şeyler ima etmek, soruşturmak, bununla alakalı hayaller kurmak ihanettir, görülen rüyadır, bu millet görülen rüyaları kabusa çevirir'' dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde, İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile bir toplantı yaptı. BBP'nin seçim çalışmaları, seçim ittifakı ile Türkiye ve dünya gündeminin değerlendirildiği toplantıda konuşan Yalçın Topçu, Anadolu'yu karış karış dolaştıklarını, partisine karşı ilginin her geçen gün arttığını, denenmeyen tek siyasi hareketin kendi hareketleri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin terör, ekonomik terör ve ahlaki terör sorunlarıyla mücadele ettiğini, bugüne kadarki iktidarların bu sorunları çözemediğini savunan Yalçın Topçu, ''İktidarlar bu sorunların teşhis ve tedavisini yapamamıştır. Baktığımızda bölücü terör ülkenin geneline yayılmıştır, canlarımızı verdik susalım ama ne yazık ki Kandil, İmralı'dan idare edilen sözcüleri Mecliste ikide bir racon kesiyorlar, iktidar, muhalefet bunun üzerinden politika yapıyor, ellerindeki imkanı kullanmıyorlar'' dedi.

Türkiye coğrafyasında bin yıldır Kürt, Arnavut, Laz, Çerkez, Alevi ve Sünni'nin birlikte yaşadığını belirten Yalçın Topçu, şöyle devam etti:

''Hepsinin adı, yani milletin adı büyük Türk milletidir. Büyük Türk milletinin resmi dili Türkçe'dir. Bunun yanına başka bir şeyler ima etmek, soruşturmak, bununla alakalı hayaller kurmak ihanettir, görülen rüyadır, bu millet görülen rüyaları kabusa çevirir. Herkes aklını başına toplamalı. Biz tabii ki bu ülkede herkesin anadan getirdiği dilini, örfünü, adetini yaşamasını isteriz. İleri demokrasi yaşayan ülkelere baktığımızda nerede görülmüş bir milletin resmi dili yanına etnik dilini koymak. Bu hayallerini onlara zindan ederiz. Bu ülke sahipsiz değil. Kandil ve İmralı talimatıyla hareket eden 3-5 eşkıya artığına teslim olacak değildir. İktidar da muhalefet de üstüne düşeni yapacak. İktidar partisine, bölücü sözcüleri ile görüştüğünü söyleyenler, kendilerinin de aynı yoldan geçtiğini unutuyorlar. Kendi sırtlarındaki bagajları görmüyorum. Yapmamız gereken iş, Meclis iç tüzüğünü harekete geçirin. İç tüzük gereği dokunulmazlıkların kaldırılması için bunların ağzını kapatın, üç parti birlikte önerge verin, gereğini yapın. Sonra savcılar harekete geçsin, hukuk işlesin.''

Seçimlerde ülkenin birliğine, barışına, huzuruna, güvenliğine, özgürlüğüne, refahına vesile olacak Meclis beklediklerini ve BBP'nin bu Meclis'te olacağına inandıklarını belirten Yalçın Topçu, seçimlere tek başlarına gireceklerini söyledi.

A.A.