Topçu, seçimde ittifaka yeşil ışık yakma şartını da şöyle açıkladı:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, gelecek yıl yapılacak genel seçimlere BBP'nin kendi hilal ve gülüyle girmeyi hedeflediğini belirterek, ''İkbale matuf işte ben yokum'' dedi. Topçu, ancak seçimde bloklaşma olması halinde ittifaka yeşil ışık yakabileceklerini söyledi.

BBP Genel Başkanı Topçu, Avrupa Türk Birliği Federasyonu'nun (ATBF) Frankfurt yakınlarındaki Walldorf kasabasında düzenlediği istişare toplantısında yaptığı konuşmada, ittifaka karşı olduğunu bildirdi. Topçu, ''Ancak partimizin yetkili kurullarında yapacağımız istişarede böyle bir karar alınırsa o zaman bu ittifak, Türkiye'nin geleceğine fayda getirecek onurlu bir ittifak olması gerekir. Yoksa ben ikbale matuf bir işte yokum'' diye konuştu.

Gelecek dönem oluşacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin öneminin daha da büyük olacağını ifade eden Yalçın Topçu, yeni meclisin Türkiye'yi yeniden dizayn edeceğini ve Alperenlerin oluşacak yeni mecliste yer almasının elzem olduğunu kaydetti.

Türkiye'de seçim öncesinde CHP'nin BDP ile gizli ittifak yapacağı şeklinde söylemler olduğuna işaret eden Topçu, böyle bir bloklaşma olması halinde ve mecbur kalınılırsa ittifak konusuna yeşil ışık yakabileceklerini bildirdi.

Türkiye'de Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra BBP'ye bir sempatinin oluştuğunu, bazı anketlerde oy oranlarının yüzde 3,7 olarak çıktığını belirten BBP Genel Başkanı Topçu, şöyle devam etti:

''Benim bir hesabım var. Ancak bunun 13 Haziran günü duyacaksınız. Daha önceden söylemeyeceğim. Biz üstümüze düşeni yapacağız. Gerisi Allah'a kalıyor. Seçimlerde şahsi hedefimize ulaşamadığımız takdirde diğer siyasetçiler gibi davranmam. Hiçbir mazerete sığınmam ve bırakırım.''

-MUHSİN YAZICIOĞLU İÇİN ÖZEL YETKİLİ SAVCI-

BBP'nin helikopter kazasında hayatını kaybeden lideri Muhsin Yazıcıoğlu için kurulan meclis araştırma komisyonunun görev süresinin uzatımı ya da yeni bir komisyon kurulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü kaydeden Yalçın Topçu, ''Sayın Başbakandan bu konu için özel yetkili savcı istedik. Kendisi bu konuyla ilgili bir buçuk sayfa not aldı'' dedi.

Topçu, Yazıcıoğlu için kurulan komisyona, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da çok önemli katkıları bulunduğunu sözlerine ekledi.

BBP lideri Yalçın Topçu, yarın sabah Almanya'daki Türk basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelecek.