Toplantıya BBP MKYK eski üyesi Ali İhsan Yılmaz, BBP İl Başkanı Mehmet Yeter, Merkez İlçe Başkanı Ertan Gökçe, Söke İlçe Başkanı Namık Aktaş, Çine İlçe Başkanı Ergüven Özcem, Nazilli İlçe Başkanı Ahmet Atay, il merkezi ve ilçelerden gelen yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan BBP İl Başkanı Mehmet Yeter, "BBP büyük partiler içerisinde küçük görünen olabilir. Ancak özgün ağırlığı büyüktür. Milletimizi BBP'nin başlattığı güvenlik, özgürlük ve refah projesine destek olmaya çağırıyoruz. BBP gayri meşru beslenen bir parti değil, iktidarı milletle arzulayan bir cemiyet oluşumudur. Tüm dünya Müslümanları ve soydaşlarımız kardeşimizdir" dedi.
İnsanların değerlerini seçemediği kavramlar olduğuna işaret eden MKYK eski üyesi Ali İhsan Yılmaz, “Kendini güçlü hissedenler bu güçlerini kan dökmekle kazanıyor. Bizi bizden uzaklaştıran kendi şuursuzluğumuzdur. Yabancı güçler bunu sadece destekliyor. Düzensizliği düzeltecek olan devlet, sivil toplum örgütleri, dernekler gibi kurumlardır. Bizlere düşen bu tür yerlerde aktif olarak bulunmaktır. Sosyalleşme adına biraz daha gayret göstermeliyiz. Bugün birbirine boyun eğen yarın başkasına boyun eğer. Biz dik durmalıyız” diye konuştu.
Toplantıda yapılan konuşmaların ardından BBP"ye üye olan yeni partililere MKYK eski üyesi Al İhsan Yılmaz ve İl Başkanı Mehmet Yeter tarafından parti rozetleri takıldı. Rozet takma töreninin ardından BBP yöneticileri yeni partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.