Türkiye’de uzun süre gündemi meşgul eden, tartışma ve eylemlere sahne olan Toplu Sözleşme sürecinin değerlendiren Süleyman Alkoç, “Toplu Sözleşme sürecini geride bıraktık. Türkiye’de Memurlar adına yapılan ilk Toplu Sözleşme görüşmesine hem Eğitim İş Kolunda hem konfederasyon olarak yetkili sendika olarak katılmıştık. Gerek memurlar adına yapılacak olan ilk Toplu Sözleşme sürecinin memurlarımızın ve özellikle öğretmenlerimizin ve öğretim elemanlarımızın sorunlarının çözülmesi adına fırsat olarak değerlendirileceğine olan inancımızdan, gerek eğitimde yeni bir yapılanmaya gidilirken öğretmenlerimizin de mutlaka sırtının sıvazlanması gerektiğine olan güvenimizden, gerekse hükümetin diğer memurlara ‘Eşit İşe Eşit Ücret’ Kanun Hükmünde Kararnamesi uyarınca maaş iyileştirmesi yaparken öğretmenlerimizin ve öğretim elemanlarımızın mağdur edilmeyeceğini düşünmemizden hareketle bu Toplu Sözleşmeye büyük önem atfetmiş ve eğitim çalışanlarını iyi bir kazanım elde edileceği noktasında umutlandırmıştık. Maalesef Hükümet eline geçen tarihi fırsatı kullanamamış, Devlet Memurlarına zam verdiğinde bütçeye gelecek fazla yükü hesapladığının onda biri kadar memurunu üzdüğünde bu ülkenin kaybedeceği maddi yükün hesabını yapmaya yanaşmamıştır. Yüzde 5+5 zamla bütün memurların gönlünü almayı başarabilecekken yüzde 4+4 zamla bütün memurları gücendiren bir üslup tercih edilmiştir” diye konuştu.

“BAZI SENDİKALAR FAZLA ZAM ALINMASINI İSTEMEDİ”

“Toplu Sözleşme süreci bize bir başka gerçekle yüzleşme fırsatı da sunmuştur” diyen Alkoç, “Sendikamız memurlar için iyi bir pazarlığın altına imza koyabilmek için tüm enerjisini sarf ederken ve bunun için her türlü seçeneği değerlendirirken, sendikacılık tarihi bir başka türlü sendikacılığa da şahit olmuş, maalesef bazı sendikalar toplu sözleşme sürerken Toplu Sözleşme Masasında yaşananları manipüle etme gayreti içine girmişlerdir. Türkiye bu toplu sözleşme sürecinde kendi başarılarıyla değil de başkasının başarısızlığıyla kahraman olmaya çalışanlarla karşılaşmıştır. Maalesef bazı sendikalar Toplu Sözleşme masasında memurların fazla zam alamaması için ellerinden geleni ardına koymamışladır” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen olarak hak arama mücadelelerine devam edeceklerini açıklayan Alkoç, sözlerini şöyle tamamladı: “Hak arama mücadelesi dün de vardı, bugün de vardır, yarın da olmaya devam edecektir. Ve öğretmenler dün de kutsal bir mesleği ifa ediyor olmanın haklı onurunu taşıyorlardı, bugün de taşıyorlar, kıyamete kadar da taşımaya devam edeceklerdir. Hükümetimiz er veya geç öğretmenlerimizi yok sayarak bir gelecek inşa etmenin mümkün olmadığının farkına varacaktır. Öğretmenin yaptığı işi saat bazında hesaplayan bir danışmanın aslında hiçbir kele merhem olmayacağının farkına Sayın Başbakanımız da varacaktır”

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png