Başbakan Tayyip Erdoğan, ailesi, kabinenin önde gelen isimleri, iş adamları ve sanatçılarla gittiği Somali'de, bir basın toplantısı düzenledi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan ülkeme de sesleniyorum; bazı kuru dedikodular var. Yani ’Türkiye’de açlar, sefiller varken, Somali’de ne iş var’ gibi yaklaşımlar ortaya koyanlar var. Onlara tavsiye ederim, gelip şöyle Somali’yi bir gezsinler" dedi.

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti:

"Aslında burada yaşanan dram uygarlığın, çağdaş değerlerin test edilmesidir. Bizim bütün dünyaya anlattığımız, altını çizerek söylemek istediğimiz şudur; Batılı değerlerin içi boş bir retorik olmadığını ispatlamak için uygar dünya, bu testi başarıyla atlatmak zorundadır. İnsanlığın şeref ve haysiyeti için bu çağda yaşayan herkes bu testi başarıyla geçmek zorundadır. 

Tek tek bütün vicdanlara seslenmek istiyorum; dünyanın geri kalan alanlarındaki annelere ve babalara seslenmek istiyorum; Lütfen, parklarda neşe içinde güle oynaya vakitlerini geçiren çocuklarınızın hakkının buradaki çocuklar için de geçerli olduğunu unutmayın. Somalili annelerin, babaların yürekleri yangın yeri. Bu yangını söndürmek aslında mümkün. Bizler, Türkiye olarak, acaba diğer ülkeler ’ne der’ bunu beklemiyoruz."