Ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğl, Sabah gazetesinden Özlem Avcı'ya konuştu.

-Komedi dizisi yapmanın daha zor olduğu söylenir; siz buna katılıyor musunuz? 

Dizilerin 90 dakika olmasından dolayı Türkiye'de sit-com yapmak çok zor. Biz platoda çekim yaptığımız için haftanın üç günü çalışıyoruz. Bu bir avantaj oluyor. Drama çeken arkadaşlar bunun sıkıntısını daha çok yaşıyorlar. Bir de komedide iyi senaristlerin olması gerekiyor çünkü Türkiye'de espri anlayışı çok değişti. Bizim eskiden güldüğümüz şeylere bugünün gençleri gülmüyor. Gençlere yönelik işlerin daha çok tuttuğunu görüyoruz. Genç kuşak kesinlikle televizyon fanatiği. 

-Sizce espri anlayışımız neden değişti? 

En büyük etken hızla ilerleyen teknoloji. Sanal âlem, sosyal medya dediğimiz olay bence duyguları körelten ve insanların duygu alışverişini yok eden bir sistem. Arkadaşına oradan mesaj atacağına ara! Espri anlayışının değişmesine gelince... Gençler; düşündüren esprilerden hoşlanmıyorlar, sadece gülmek istiyorlar. Türkiye'de düşündüren bir komedi anlayışı yok. İnsanlar anlık olaylara gülmeyi tercih ediyorlar. Mesela 'Yalan Dünya'da da olaya değil de karakterlere gülüyoruz. 

-Bir oyuncu olarak sektörü takip ediyor musunuz, hangi dizileri izliyorsunuz? 

Yeni başlayan her işi seyretmeye çalışıyorum çünkü sektörü takip etmek zorundayım. Ama Meral (Okay) Abla'dan dolayı da 'Muhteşem Yüzyıl'a farklı bir sempatim var. 'Yalan Dünya'yı da beğeniyorum

-Sizce televizyon Türkiye'de ne kadar önemli? 

Televizyonun Türkiye'de çok etkin olduğunu düşünüyorum. RTÜK olmalı mı, olmamalı mı çok konuşuluyor. Ben televizyonda yapılan işlere biraz dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanatın sonsuz özgür olmasından yanayım. Sanat asla kısıtlanmamalı ama bazı dizilerin de şifreli olması gerekir. Özgürlüklerin alanıdır sanat. Sanat ancak özgürlük içinde ilerleyebilir ama bu kadar genç nüfusu olan bir ülkede bazı işler, şifrelendirme sistemiyle kontrol altına alınabilir. Başbakanımızın bu konuda hassasiyet göstereceğine inanıyorum çünkü sektör küçülmeyecek, her geçen gün büyüyecek.