Olur ya ‘olmaz’ demeyin, herhangi bir plazanın asansöründe, o güne kadar kimsenin aklına gelmemiş bir projeyi hayata geçirmenize fırsat sağlayacak biriyle tesadüfen karşılaşıverdiniz. Asansörde bu insanla geçireceğiniz 60 ‘altın’ saniyeniz var. Bu altın değerindeki 60 saniye sonunda bir randevu kapıp projenizi hayata geçirme şansınız da var, bu şansı tamamen kaybetme ihtimali de… Ne yaparsınız? İşte bankacılıktan perakendeye, havacılıktan, pazarlamaya kadar yaptıkları işlerle milyonlara parmak ısırttırmış üç girişimci, işi gücü bırakıp bu sorunun cevabını vermek için lise ve üniversite öğrencileri ile bir araya geldiler. Sahneye çıktılar, tamamen doğaçlama bir mizansenin parçası olup, öğrencilerle oyun oynadılar. “Şekersiz şekerci dükkânı” fikrinden “Gıda sarfiyatını önlemeye” kadar çok geniş bir yelpazedeki projelere kulak verdiler. 
Özyeğin Üniversitesi’nin Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Asansör Konuşması Yarışması” lise öğrencileri ve Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla 19 Kasım Cumartesi günü Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleşti. Moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut’un yaptığı yarışma kapsamında bu yıl “Melek Yatırımcılar” arasında iş dünyasının önde gelen isimlerinden Hüsnü Özyeğin ve Ali Sabancı yer aldı. 
Girişimci gençlerin asansör yolculuğu kadar kısa bir süre içinde kendilerini yabancı birine tanıtma, iş fikirlerini ifade etme ve karşısındakini ikna etme yeteneklerini geliştirmek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Asansör Konuşması Yarışması’nda “Yakışan kılıfları ile kokuşan ceketlere” son diyen Hüseyin Avni Sözen Lisesi Öğrencisi Ayça Yağışan, “Staj için ajans kurulsun, üniversite işbirliği ile projeler üretelim” diyen Özyeğin Üniversitesi öğrencisi Berrak Biriz, diyabetliler için “Şekersiz şeker dükkânı açalım” diyen Özyeğin Üniversitesi öğrencisi Osman Doğan Yirmibeşoğlu ve “Özelse Güzel” diyen Robert Koleji’nden Aysel Kapsız dereceye girerek ödüle layık görüldü. Yarışmada derece alanlara iPad armağan edildi.
Asansör Konuşması Yarışması’nda hem girişimci hem de melek yatırımcı rolünü üstlenerek oldukça aktif olarak yer alan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, yarışmanın her yıl daha başarılı gençleri ağırladığını söyledi ve öğrencilere, “Tanıtımın kime ve nasıl yapıldığı çok önemli, bu mutlaka dikkate alınması gereken bir konu” diye tavsiyede bulundu.
Genç girişimcilerin karşısındaki kişiyle konuşurken “güven” konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise şu örneği verdi: “Örneğin, bana pek çok girişimciden yeni projeler hakkında mailler geliyor. Hatta Facebook’un rakibini yarattığını iddia edenler bile var ama proje hakkında biraz daha bilgi isteyince çekingen davranabiliyorlar. Eğer yeni fikirler sunarak yatırımcılardan talepte bulunacaksanız hem kendinize hem de karşınızdaki insana güvendiğinizi hissettirmelisiniz.”
 
Girişimci olmayı hedefleyen öğrencilere iş dünyasından tavsiyeler
Asansör Konuşması Yarışması’nın jüri üyeleri arasında yer alan 41-29 Kurucusu ve Ajans Başkanı Alemşah Öztürk, TOBB-ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı Ümit Özlale, OzU Mühendislik Fakültesi Dekanı Reha Civanlar ve ÖzÜ Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin, gençlere önemli tavsiyelerde bulundular. Buna göre, geliştirdikleri iş fikirlerini yatırımcılara açıklayacak ve destek almaya çalışacak olan gençlerin öncelikle dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor:
• En başta asla para talep etmeyin. Burada asıl amaç daha geniş bir zamanda konuşma fırsatını yakalamak ve projeye ilgi çekebilmek.
• Yatırım yalnızca fikir güzel diye yapılmaz, para kazanmak için yapılır. Projenin para kazandıracağını anlaşılır şekilde ifade etmeniz gerektiğini unutmayın. 
• Doğal olun. Karşınızdakine mekanik davrandığınız izlenimini vermeyin.
• Sıkılmadan ve karşınızdakinin dikkatini dağıtmadan konuşun.
• Konuşurken yatırımcının güvenini sarsmayın.
• Yatırımcının soru sormasını sağlayın. Soru sormuyorsa sizi tam dinlemiyor demektir.
• Konuştuğunuz yatırımcıyı iyi tanıyın ve ilgilendiği konularla bağlantı yapın.
 
Özyeğin Üniversitesi hakkında:
 
Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, Türkiye ortamında olduğu kadar bölgesel ve küresel ölçekte de geçerli olacak yaratıcı, özgün, faydalı ve uygulanabilir bilgi üretmeyi ve üretilen bilginin uygulamaya geçirilmesi sürecinde aktif bir rol oynamayı hedeflemektedir. Öğrenim programlarını, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin ve uygulama becerisi olan gençler yetiştirmeye yönelik şekillendiren Özyeğin Üniversitesi, bireysel sorumluluk alabilen, ilkelerine bağlı, sonuç odaklı, teorik bilgi ve uygulama deneyimine sahip, sürekli öğrenmeyi ilke edinen mezunları sayesinde sahip olduğu vizyonu gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.