Aydın Belediyesi"nin özel bir GSM firmasından satın aldığı sistemin tanıtım toplantısında GSM firması yetkilisi Arif Muti ile Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören arasında baz istasyonu tartışması yaşandı.
Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Firma yetkilisi Arif Muti ve Aydın Merkezdeki Mahalle Muhtarlarının katıldığı, Aydın"da isteyen her vatandaşın belediye tarafında yayınlanacak olan kentle ilgili her türlü bilgi, duyuru ve ilanı cep telefonu mesajı vasıtası ile görüp, şikayet ve dileklerini de cep telefonu mesajı ile iletebilecekleri sistemin tanıtıldığı basın toplantısında Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören firma yetkilisine yıllar önce Adnan Menderes Stadyumu'na kurulan baz istasyonun tüm uğraşlarına rağmen kalkmadığını belirterek “Mahalle sakinlerinde sağlık sorunları baş gösteriyor. Baş ve karın ağrısı şikayete olan insanlar mahallemizde çoğaldı. Binlerce imza toplayıp yetkililere ulaştırmamıza rağmen yıllardır bu baz istasyondan kurtulamadık. Lütfen bu baz istasyonu mahallemizden kaldırınız” dedi.
GSM firması yetkilisi Arif Muti yetki ve alan olarak konu hakkında yorum yapmasının zor olduğunu belirterek. Konuyu firmasının yetkililerine ileteceğini vurguladı.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören ileriki günlerde Aydınspor Kulübü yetkilileri ile görüşeceklerini belirterek, “Aydınspor ile firma arasındaki sözleşmenin ne kadar süreyi kapsadığını, bitiş tarihini ve şartları hakkında Aydınspor Kulübünden ayrıntılı bilgi isteyeceğiz.Kulüp yetkililerimizin ricamızı kırmayarak bizi aydınlatacağına inanıyoruz” diye konuştu