Didim"de halkın sağlığını tehdit eden 11 adet baz istasyonunun şehir dışına taşınmasını isteyen ve aralarında siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin de bulunduğu grup Kaymakam Ali Katırcı"yı makamında ikinci kez ziyaret ederek destek istedi.

Didim Efeler Mahallesi Muhtarı Aydan Aşık Turgut, “Muhtarlık yaptığım yerde ve ilçemizin değişik yerlerinde bulunan baz istasyonları halkın sağlığıyla oynuyor” dedi.
Turgut, Didim"de bulunan baz istasyonlarının kaldırılması ile başka baz istasyonları kurulmaması için imza topladıklarını ve mahkemeye dava açtıklarını söyledi. Kampanyaya vatandaşların ilgi gösterdiğini belirten Turgut, “Didim"de ihtiyaçtan fazla baz istasyonu diktiler. Canlılara zarar veren baz istasyonlarının kalkması için imza topluyoruz. Baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, imza kampanyasına katıldılar. Çevredeki vatandaşların da ilgili olduğu kampanyada şua na kadar bin 500 yüz imza topladık. Bu konuda duyarlılık fazla…Bu konuda gerekli girişimlerimiz sürüyor” diye konuştu.

Kaymakam Ali Katırcı da, bu çalışmalarla ilgili olarak belediye"nin kararları olduğunu ve ayrıca vatandaşında kişisel olarak ücret karşılığında istasyon konulmasına izin verildiğini kaydederek, “Toplumdan gelen istekler ve toplum yararına yapılan çalışmalar bizler için önemli. Ancak baz istasyonlarının kurulması için Belediye izin veriyor. Bu konuyu Belediye"ye de iletmelisiniz. Bende Belediye"ye bir yazı gönderip konuyu aktaracağım” şeklinde konuştu./iha