Didimli turizmci Hikmet Atilla, gelir kaynağı ağırlıklı olarak turizme dayanan Didim'de, 9 günlük bayram tatilinde açık olan konaklama tesislerinin yüzde10 doluluk oranını dahi yakalayamadığını, plajların, sokakların, eğlence yerleri ve restoranların boş kaldığını belirtti.
Geride kalan 9 günlük Kurban Bayranı tatilini değerlendiren Hikmet Atilla, 9 günlük bayram tatilinde Didim"deki otellerin ve turizm işletmelerindeki doluluk oranının düşüklüğünü eleştirdi. Yoğun geçmesi gereken dönemlerde tesislerin nasıl doldurulacağına endekslenilmesi gerektiğini dile getiren Atilla; “Yüksek sezon geliyor, fakat tesislerimiz tam yoğunluğu yaşayamıyor, Bayram günlerinde ve diğer tatil dönemlerde yoğunluğu yaşamak zor görünüyor, kültürel turların rotası tur operatörleri tarafından değiştiriliyor, bütün gelişmeleri ve değişiklikleri değerlendirip alternatif bir şey yapılmadıkça, kriz dönemdeki çalkantılar Didim de turizmi dolayısıyla esnafı zorlayacaktır'' dedi.
Didim turizminde alternatif bir şeyler yaratılmadığından ve sektörler ve kurumlar arası diyalog sağlanamadığından dolayı; Didim'de tanıtım eksikliği olduğunu, hizmet sektöründeki eksikliklerden dolayı da hizmet sektörünün gelişime ayak uyduramadığını dile getiren Atilla, “Turizmde neredeyse günlük bir şeyler değişirken biz daha eski düşünce ve mantaliteyle hareket ediyoruz, yani 80'li yılların sonlarını ve 90'lı yılları ahlayarak oflayarak üzüntü ve sevinç içerisinde anmaktayız ve keşke o yıllar tekrar geri gelse hayalleriyle uğraşıyoruz. İşin şakası yok. Kriz dönemindeyiz. Bu dönemi en yoğun yaşayan Didim olacaktır. Kopyacılık değil, fakat Türkiye'de ve dünyada olan gelişmeleri dikkate alarak ve onlardan da yararlanarak ve bunun için, iletişimi, teknolojiyi, kuruluşları ve kişileri düşüncelere, projelere, hazırlanacaksa Didim için, master plana ortak etmeli ve gerekirse onların beceri ve tecrübelerinden de yararlanılmalı. Zamanımız dayanışma ve üretme zamanıdır” diye konuştu.