Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Kurban Bayramı"nın birinci gününden itibaren yağışlı havanın tüm yurtta etkili olacağını söyledi. Çağlar, “Sıcaklıklar 6-8 derece düşecek. Yağışlı hava bayramın üçüncü gününden itibaren doğu bölümlere kayarak yurdumuzu terk edecek” dedi. Çağlar, şu bilgileri verdi:
6 Aralık: Gündüz yağış görülmeyecek. Akşam saatlerinden sonra Trakya ve Çanakkale"de yağış bekleniyor.
7 Aralık: (Arife günü): Öğle saatlerinden itibaren yurdun batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Yağmur ve sağanak yağışlar batıda etkili olacak. Gece ise Bolu-Kastamonu-Düzce hattında karla karışık yağmur bekleniyor.
8 Aralık: (Bayramın birinci günü): Yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Marmara"nın doğusu, İç Anadolu"nun batısı ile Karadeniz"in batısı sağanak yağışlı, doğu bölgeleri bulutlu geçecek. Sıcaklıklar 6-8 derece azalacak.
9 Aralık: (Bayramın ikinci günü): Batı bölgeleri hariç yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Doğu kesimlerde kar yağışı etkili olacak.
10 Aralık: (Bayramın üçüncü günü): Batı bölgeleri parçalı bulutlu, İç Anadolu Bölgesi"nin doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi"nin kuzey ve doğusu yağışlı geçecek.
11 Aralık: (Bayramın dördüncü günü): Yurtta yağış beklenmiyor.
12 Aralık: Hava sıcaklığı batı kesimlerde artacak.
13-14 Aralık: Yurdun batı kesimleri yeni bir ılık ve yağışlı sistemin etkisine girecek. Bu sistem yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak yağışlara neden olacak.

İkinci gün Ankara"da kar bekleniyor
Yola çıkacak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Çağlar"ın verdiği bilgiye göre, bayram boyunca üç büyük şehirde hava durumu şöyle olacak:
1. gün: Ankara yağışlı 6-8, İstanbul yağışlı 8-10, İzmir bulutlu 11-14 derece.
2. gün: Ankara karlı 0-4, İstanbul yağışlı 5-8, İzmir bulutlu 6-12 derece.
3. gün: Ankara sağanak yağışlı 3-5, İstanbul parçalı bulutlu 4-10, İzmir ise parçalı bulutlu 4-13 derece.
4. gün: Ankara bulutlu 3-7, İstanbul bulutlu 16-20, İzmir parçalı bulutlu 18-20 derece.