Facebook, Twitter, YouTube, İzlesene gibi video paylaşım siteleri ve sosyal ağlar internet kullanımının yazın bile hız kesmesini engelliyor. Yurtiçinde artan 3G kapsama alanı, TTNET'in yaklaşık 8 bin noktaya ulaşan WiFi şebekesi, restoran, kafe, otobüsler hatta THY'nin bazı yurtdışı seferlerinde bile kullanıcılarını bayramda internetsiz bırakmayacak. 3G kullanıcıları SIM kartlı tablet, dizüstü bilgisayarı ve akıllı telefonlarla internete bağlanarak, Facebook, Twitter ve Google+ hesapları üzerinden bayramlaşacak. Tatildeki video ve fotoğraflarını paylaşacak. Akıllı telefon kampanyaları da bayram şekeri gibi ücretsiz internet paketleri sunuyor.

Yola çıkmadan bavul

Telekom operatörleri daha tatil yoluna çıkmadan müşteri için rekabete giriyor. Turkcell'in servisleri arasına eklediği Bavul.com detaylı bir planlama olanağı sunuyor. Şu an tatildeyseniz yine bavul.com aracılığıyla acil durumlar için konaklama ve seyahat seçeneklerini gözden geçiriyorsunuz. Şu anda Türkiye restoran ve kafelerinde en çok internet hizmeti verilen ülkelerden biri. Deniz ve havalimanları da yine ücretsiz WiFi kapsama alanında yer alıyor. Artık yolcular seyahat edeceği otobüs şirketini seçerken WiFi olup olmadığına bakıyor.

Yurtdışı data düştü
Cep telefonu kullanıcılarının yurtdışına çıkmadan önce operatörün sunduğu kapsama alanı hizmeti ve ücretlendirme konusundaki eski korkuları kalmadı. Yeni tarifelerle 3 operatör de data ücretlerini düşürmeye başladı. Kalış sürenize ve data kullanım seviyesine göre paket seçmekte fayda var. Vodafone'un yurtdışı için yeni hazırladığı Pasaport, "herşey dahil" paketi ile internet, kısa mesaj ve konuşma paketini bir araya getiriyor. Aylık 9.90 TL'ye kullanıma sunulan paket yurtdışında kullanıcıyı rahatlatan hizmetlerden biri.

Evde kalana sabit
Türk Telekom akşam 7'den sabah 7'ye kadar sunduğu 1.000 dakikaya kadar bedava konuşturma hizmetine devam ediyor. Evde vakit geçirecekler için fiber internet hizmetinin yaygınlaşması evin cazibesini artırıyor. Kiraya verilen veya satılan gayrimenkullerin fiber internet hizmetinin olması değerinin de artmasını sağlıyor.

Sigortayı unutmayın
Tatilde üstüne sıvı dökülen, kaybolan, çalınan veya kırılan telefon, tablet ve bilgisayarların sayısı artıyor. Daha taksitleri bile ödenmeden hasar gören veya çalınan cihazların üzdüğü tüketiciler sigortadan habersiz. Birçok marka bu hizmeti ekstra bir ücret almadan veriyor. Satın aldığınız ürünün sigortası olup olmadığını ve sigorta kapsamını sormakta fayda var.

Yanlışlıkla sınırı geçmeyin
Tekne ile denizde seyahat ederken veya sahilde arkadaşınızla uzun sohbet ederken bir anda yurtdışı şebekesiyle karşılaşabiliyorsunuz. Yabancı GSM operatörleri roaming (uluslararası dolaşım) gelirlerini artırmak için baz istasyonları ile it dalaşına giriyor. Telekom operatörleri sınırlara yakın bölgelerde uluslararası şebeke kullanımı konusunda bazı önlemler almaya başladı. Yine de şebekeyi otomatik değil, elle seçmekte fayda var.

TTNet kullanıcısı olmasa da WiFi hazır
ADSL kullanıcıları için 600 dakika, kurumsal kullanıcılar için de 1.800 dakika ücretsiz kullanım hakkı sunuluyor. Ancak kullanıcılar TTNET müşterisi olmasa da WiFi kullanım dakikaları satın alabiliyor. Satın almak için kredi kartı ve cep telefonu bilgisi yeterli oluyor. TTNET anlaşmalı olduğu restoran, kafe dışında havalimanı ve deniz otobüslerinde de bu hizmeti veriyor.