Ramazan Bayramı süresince, cep telefonu operatörlerinin abonelerine sunduğu kampanyalarla, toplam 2 milyar 510 milyon kısa mesaj (SMS) atıldı. Turkcell aboneleri, Ramazan Bayramına denk gelen 18-21 Ağustos tarihleri arasında 1,1 milyar dakika konuştu, 1 milyar 56 milyon SMS gönderdi. Bayramın ilk günü olan 19 Ağustos'ta gönderilen kısa mesajlarla Turkcell tarihinin SMS rekoru kırıldı. Söz konusu tarihlerde 3.1 milyon MMS gönderildi. Turkcelliler bayram boyunca toplam 613.3 milyon megabyte data kullandı. Data kullanımının en yoğun olduğu ilk 10 il İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Muğla, Bursa, Mersin, Balıkesir, Kocaeli ve Adana olarak sıralandı.

Bayram boyunca Türkiye'deki Turkcell şebekesinden yurt dışında en çok Almanya'ya arama gerçekleştirildi. Almanya'nın ardından en çok aranan ülkeler Rusya ve İngiltere oldu. Bayramlaşma trafiği, Turkcell'in Almanya'daki grup şirketi Turkcell Europe'ta da yoğun olarak görüldü. Almanya'da yaşayan Turkcell Europe müşterileri, 18-21 Ağustos tarihleri arasında toplam 1,1 milyon dakika konuştu. Turkcell Europe müşterilerinin en çok aradığı ilk 10 il sırasıyla İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Trabzon, Mersin, Gaziantep, Hatay, Adana ve Bursa oldu.

VODAFONELULAR 1 MİLYAR MESAJ ATTI

Vodafone Türkiye, Ramazan ayı boyunca abonelerine sunduğu Geleneksel Ramazan Kampanyası'ndan faydalanan Vodafonelulara bayram süresince 31 milyon 114 bin dakika bedava konuşma avantajı sağladı. Geleneksel Ramazan Kampanyası'na katılan abonelerini bayram tatili boyunca toplam 31,1 milyon dakika bedava konuşturarak bayram hediyesi kazanan Vodafonelular, bu sürede 1 milyardan fazla mesaj attı, 27 milyondan fazla şarkı veya 90 milyondan fazla resme denk gelen 90 milyon megabyte data kullandı.

İSTANBUL KONUŞTU

Avealılar, Ramazan Bayramı süresince toplam 292 milyon dakika konuştu, 454 milyon kısa mesaj gönderdi. Avea, İstanbul'un 46 milyon dakika ile ''en çok konuşan'' şehir, İzmir'in de 70 milyonu aşkın kısa mesajla en çok SMS gönderimi gerçekleştiren il olduğunu bildirdi. İller bazındaki dağılımda İstanbul 46 milyon dakika ile birinci, İzmir 25 milyon dakika ile ikinci, Ankara 23 milyon dakika ile üçüncü, Antalya 12 milyon dakika ile dördüncü, İçel ise 10 milyon dakika ile beşinci sırada yer aldı. Avealılar, 3 günlük bayram süresinde 454 milyon SMS gönderdi. 70 milyonu aşkın SMS gönderimi ile İzmir'in birinci olduğu il bazındaki SMS trafik sıralamasında yaklaşık 53 milyon SMS ile Ankara ikinci, 37 milyonu geçen SMS gönderimiyle İstanbul üçüncü, 24 milyonun üzerinde SMS ile Konya dördüncü, 21 milyon SMS ile Manisa beşinci oldu.

Bayramın ilk günü, bir önceki haftaya oranla yüzde 82 artışla 217 milyonun üzerinde SMS gönderen Avealılar, yine bayramın ilk günü gönderdikleri 326 bin MMS ile daha önceki haftanın aynı günü olan 12 Ağustos'a göre yüzde 216 daha fazla MMS gönderdi. Bayramın birinci günündeki ses trafiği ise bir önceki haftaya göre yüzde 40 artış gösterdi.