Gençlerin yeni fenomeni “New Moon”un üç günlük seyirci sayısı ise 222 bin 654.

Bayrama denk gelen ve sonuçları merakla beklenen 27-29 Kasım tarihleri arasındaki "hafta sonu box office" listesinde seyirci sayıları tam olarak açıklanmadığı için sıralamada kesin sonuçlar elde edilemedi. Kimi yapımcı bayramı kriter alarak dört günlük gişe hasılatı açıkladı, kimisi ise gişe hasılatını açıklamaya gerek bile görmedi.

Yılmaz Erdoğan"ın yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği, eleştirmenlerden övgü alan “Neşeli Hayat” filmi bayram boyunca (4 gün) 396 bin 994 kişi tarafından izlendi. Haftanın vizyona yeni giren bir diğer yerli yapımı “Türkler Çıldırmış Olmalı” ise ilk üç günde 148 bin 481 seyirci sayısına ulaştı.

Bayram haftasında yabancı yapımlar da gişede başarıya ulaştı. Hollywood"un gişe canavarı “2012”, 189 bin 560, gençlerin yeni fenomeni “Twilight”ın devam filmi “New Moon” (Yeni Ay) ise 222 bin 654 kişi tarafından izlendi. Böylece toplamda “2012” 1 milyon 28 bin, “New Mooon” ise 716 bin seyirci sayısına ulaştı.

Açıklama yine yok

Ezel Akay"ın son filmi “Yedi Kocalı Hürmüz” filminin hasılatı ise geçtiğimiz hafta olduğu gibi yine açıklanmadı. Filmin yapımcısı Sami Dündar geçtiğimiz hafta “Bu prensip olarak alınmış bir karar. Gişe hasılatını bayramdan sonra açıklayacağız” demişti. Filmin bayramda da kötü gişe hasılatı elde ettiği tahmin ediliyor.

Vizontele"yi geçti

Erdoğan"ın dördüncü filmi tıpkı diğer yapımlarında olduğu gibi açılış hasılatı açısından büyük ilgi gördü. Yılmaz Erdoğan"ın yönettiği filmlerin ilk üç gün seyirci sayısı ise şöyle sıralandı:
Organize İşler: 583.870
Vizontele Tuuba: 504.219
Neşeli Hayat: 396.994
Vizontele: 367.694

Bir kadın teröristle bir atletin aşkını konu alan, Beren Saat ve Murat Ünalmış"ın başrollerini paylaştığı, 11 Aralık"ta vizyona girecek “Gecenin Kanatları” adlı sinema filmi, Hürriyet.com.tr"de yayınlanan film fragmanları arasında en çok izlenen yapım oldu. Listede “Gecenin Kanatları”nın ardından ikinci sırayı Cem Yılmaz"ın yeni filmi “Yahşi Batı” aldı. Üçüncü sıraya ise kıyamet filmi “2012” yerleşti./hürriyet