Göz Hastanesi Hekimi Dr. Uğur Güzel, “Göz küreleri, yağ ve bağ dokusu ile desteklenmiş kemik boşluklar içerisinde, anatomik ve fizyolojik olarak oldukça iyi korunmasına rağmen, göz yaralanmalarına oldukça sık rastlanılmaktadır. Bu nedenle özellikle kemik kırımı esnasında koruyucu gözlük kullanılmasını tavsiye ediyoruz” dedi.
Kurban Bayramı süresince ehil olmayan kişilerce kesim yapılmaya çalışıldığında yaralanma riskinin arttığına dikkat çeken Dr. Uğur Güzel, özellikle koruyucu gözlük kullanılmadan kemikli kısımların parçalanmasında kopan ve fırlayan parçaların sebep olduğu yırtılmalar, korneaya göze yabancı cisim kaçması veya batması gibi kazaların sık görüldüğünü belirtti.
Aydın Göz Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Dr. Uğur Güzel; “Göze kaçan yabancı cisim göze saplanmışsa kesinlikle çıkarmaya/ovuşturmaya kalkışmayın ve iki gözü birden temiz bir bezle gevşek olarak kapatarak hastayı en yakın sağlık kuruluşuna götürün. Sağlam göz açık olursa bunun hareketlerine bağlı olarak öbür göz de hareket edecek ve batan cisim gözü daha fazla zedeleyecektir. Yabancı cismi kendi imkânlarınızla çıkartmaya çalışmak gözün zedelenmesine neden olacağından İlk yardım yapıldıktan sonra en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Unutulmamalıdır ki erken, doğru tedavi ile görme korunur ancak yine unutulmamalı ki, korunma ve ilk yardım çok daha önemlidir” diyerek Aydın Göz Hastanesi olarak herkesin Kurban bayramını da kutladıklarını açıkladı.