CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile 10 Aralık Çarşamba günü katılacakları açık oturumla ilgili olarak, ``Gökçek´e ben kendi üslubumla yanıt vereceğim'' dedi. Kılıçdaroğlu, Vakit Gazetesi´nde kendisiyle ilgili yer alan ve bir saunada terör örgütü mensuplarıyla buluştuğu iddia edilen haberi de ``kuyruklu yalan'' olarak nitelendirerek, ``Yalan ve iftiranın arkasına sığınıp Müslümanlık edebiyatı yapanların da yüzüne tükürmek gerekir'' dedi.

Cumhuriyet Halk Evi´nin açılışı ve ``Yolsuzluk ve Siyaset'' konulu konferansta konuşmak için Kuşadası´na CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin´le gelen CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Gökçek ile yapacakları açık oturumda uygar bir tartışma ortamı yakalayacaklarını umduğunu belirterek, ``Çarşamba günü Gökçek ile açık oturum yapacağız. Gökçek konuştuğu üslup ile orada da konuşsa, ben aynı üslup ile cevap vermem. Ben kendi üslubumla yanıt vereceğim. Kendisi istediği gibi konuşabilir. Oturumu yönetecek olan deneyimli bir gazeteci. Umarım düzeyli bir tartışma ortamı yakalarız'' dedi. Kılıçdaroğlu, Gökçek´in mal varlığıyla ilgili bir soruya da ``Gökçek herhalde bu toplantıda mal varlığını açıklayacaktır'' yanıtını verdi.

VAKİT´İN HABERİ

Bir basın mensubunun Vakit Gazetesi´nin, bir saunada terör örütü mensuplarıyla buluştuğu yolundaki haberlerini hatırlatması üzerine de Kılıçdaroğlu, ``Vakit´te yayınlanan kuyruklu yalan haberdir. Ben haberi ve yazanları dikkate bile almıyorum. Benim ağrıma giden Müslümanlık kimliğini kullanıp kuyruklu yalan atmalarıdır. Müslümanlıkta yalan yoktur, Müslümanlıkta iftira yoktur. Yalan ve iftiranın arkasına sığınıp Müslümanlık edebiyatı yapanların da yüzüne tükürmek gerekir'' dedi.

``ONLARIN IŞIK, BİZİM HALK EVLERİMİZ VAR''

Çalışmalarını hep halkın önünde yaptıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, karanlık odaklar gibi kapalı kapılar ardında çalışmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, ``Bizim kapalı kapılar arkasında ışık evlerimiz yok. Çünkü biz Cumhuriyet aşığıyız. Biz Mustafa Kemal Atatürk´ün devrimlerinin aşığıyız. Biz gizli kapaklı işler yapmıyoruz. Biz aydınlanmadan yanayız. Biz aydınlanmayı, aydınlığı, çağdaş uygarlık düzeyine çıkmayı seviyoruz. Ama birileri kapalı kapılar arkasında büyük paralar ve büyük olanaklarla ışık evlerini açıp insanların beynini yıkıyorsa onlara karşı durup mücadele etmek de boynumuzun borcudur'' dedi.

ADAY DESTEKLEMEYE GELMEDİM

Bir gazetecinin, kamuoyunda çizdiği dürüst kimliği ve yolsuzluk yapanlara karşı tavrının herkesce bilindiğini, ancak buna karşın Kuşadası´nda bu özelliklere sahip olmayan bir aday adayını desteklemeye geldiği yönündeki yorumları hatırlatması üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

``Çeşitli konuşmalarda dile getirdiğim kriterler, CHP´nin aday adayları için de geçerlidir. CHP, adaylarını sağlıklı bir şekilde belirleyecektir. Genel merkezimiz toplumun vicdani ve ahlaki değerlerini göz önüne alarak belediye başkan adaylarımızı belirleyecektir. O süreçte kesinlikle inanıyorum yeni adaylarımız bulundukları il ve ilçelerde yine toplumun ahlaki değerlerini öne çıkararak bir politika yapacaktır. Çünkü Türkiye yolsuzluklardan çok şey çekti. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler belli noktalara geldi. Bir kısmı muhtar, bir kısmı politikacı, belediye başkanı oldu. Dolaysıyla bütün alanlarda Türkiye´yi arındırmamız gerekiyor, temizlememiz gerekiyor. Bunun öncülüğünü de CHP yapacaktır. Ben bir adayı desteklemeye değil, Kuşadası´na Cumhuriyet Halk Evi´ni açmaya geldim. Bir konferansa geldim.''

``ELİMİZDEN ALINANLARI TEKRAR ALACAĞIZ''

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de, gazetecilere yaptığı açıklamada, ``12 Eylül darbesiyle öğretmen evleri, halk evleri, güçlü sendikalar elimizden alındı. Onları tekrar alacağız'' dedi.

AKP´den istifa eden Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan´a da seslenen Tekin ``AKP iktidarı döneminde 80 faşist generallerinden daha fazla baskı var. Gazetecilere kadar indi bu baskılar. Hortumları keseceğiz diye geldiler, bütün hortumları AKP genel merkezine bağladılar. Şimdiye kadar iki hortum kesildi. Sıra bakanların hortumlarını kesmede. Kuşadası belediye başkanı yürekli ve namuslu bir insan ise Ofer-Kutman´ın Kuşadası limanıyla ilgili Kemal Unakıtan ile yaptıkları konuşmayı açıklar'' dedi.

Daha sonra Cumhuriyet Halk Evi´nin açılışı yapıldı.