HABER SERVİSİ - Özellikle büyük şehirlerde ve apartmanlarda yok olan komşuluk ilişkileri, yılda iki kez kutladığımız bayramlarımız sayesinde biraraya gelmemizi sağlayan önemli günlerimizdir. Bayramların en güzel yanı uzun zamandır görüşmeyen aile fertlerinin bir araya gelerek geleneksel türk ailesinin güzel bir örneğini ve dayanışmayı sergilemeleridir. Şehir yaşamında bir araya gelmeye zaman bulamayan ve küçük dargınlıkların neden olduğu ayrılıklar bu uzun tatil günlerinde sevinçlere ve muhabbete dönüşmektedir.

İşte bu bayramda da kesilen kurbanların etrafında toplanan Aydınlı aileler bu güzel hasletimizin bir örneğini sergilediler.

İmece usulü herkesin bir ucundan tutarak hazırlanan etler ailenin en büyüğünün mangal başında maheretli ellerinde pişirilerek tabaklara yapılan servislerle, derin bir sohbet içinde yenildi ve muhabbet içinde özlenen kareleri ortaya çıkardı.

Fotoğrafta Aydın'da bayramın birinci günü ailenin en büyüğü nineleri Nadide hanımın evinde bir araya gelen Balkır, Karpuzlu, Özçakır aileleri en uzak yerlerden gelen üyeleri keyifle mangal başında poz verdiler.

HABER VE FOTOĞRAF : MEHMET ÖZÇAKIR