Bayram için yüzde 66’lık kesim herhangi bir bütçe ayırmazken, bütçe ayıracak olanların belirlediği ortalama rakam ise 515 lira oldu. Bu rakam 2010 yılı Ramazan Bayramı’nda 456 liraydı. Bayram için yapılacak harcamaların yüzde 38’i ise kredi kartı ile yapılacak. 
 
Mastercard tarafından yaptırılan ve Yöntem Araştırma’nın gerçekleştirdiği MasterIndex araştırmasına göre, halkın yüzde 83’ü Ramazan Bayramı’nı evde geçirecek ve akraba ziyaretinde bulunacak. Katılımcıların yüzde 14’ü bayramda tatile çıkacaklarını ifade ederken, yüzde 3’lük kesim önce akraba ziyaretinde bulunup, ardından tatile gidecek, yüzde 1’i ise önce tatile çıkıp ardından akraba ziyaretinde bulunacak. En fazla tatile çıkacak olan kesim yüzde 20 ile Marmara Bölgesi ve yüzde 19 ile Ege Bölgesi oldu. 
 
Araştırmaya göre halkın yüzde 66’sı Ramazan Bayramı için herhangi bir bütçe ayırmıyor. Kalan yüzde 34’lük kesim ise ortalama 515 TL’lik bütçe ayırdığını ifade ediyor. Bu oran yüksek gelir seviyesinde 600 TL’ye çıkarken, düşük gelir gruplarında 302 TL’ye geriliyor. Ramazan Bayramı için ayrılan bütçeye yaşlara göre bakıldığında, 30 – 44 yaş grubundakilerin ortalama 580 TL ile bayram için en fazla bütçe ayıran kesim olduğu görülüyor. Bayram bütçeleri bölgesel bazda incelendiğinde de Ege Bölgesi’nde yaşayan halkın ortalama 724 TL ile en fazla bütçe ayıran, Güney Doğu Anadolu halkının ise 390 TL ile en az bütçe ayıran kesim olduğu dikkat çekiyor. Katılımcılarının yüzde 36’sına göre Ramazanda aylık harcamalar arttı. Katılımcıların yüzde 7’si harcamaların azaldığını, yüzde 57’si değişmediğini söylüyor.