Kurban Hizmetleri Komisyonu, il merkezinde alınacak tedbirlerle birlikte kurban kesim yerlerini belirledi. İl merkezinde apartmanda yaşayan vatandaşların kurbanlık hayvanlarının bayrama kadar barınabilmesi için Aydın Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan emanet ahır ve hayvan oteli uygulamasının bu yılda devam edeceği bildirildi.
Belediye Başkan İlhami Ortekin kurban hazırlıklarla ilgili olarak, Aydın'da 2003 yılında modern havyan pazarı ve mezbahanın kurulmasının ardından birçok sorunun ortadan kalktığını söyledi. Son beş yıldır il merkezinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığına dikkat çeken Ortekin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bütün kurbanlıkların usulüne uygun ve hijyen kurallarına uygun kesilmesi için tedbirlerin alındığını ifade etti. Kurban Bayramı süresince vatandaşların rahat kurban kesebilmesi amacıyla bütün kesim yerlerinde belediye görevlisinin bulunacağını kaydeden Ortekin, “Kurban kesimi yapacak olan personelin eğitimi tamamlandı ve kesim yapılacak olan yerler belirlendi. Bayram süresince zabıtalarımız denetimlerini sürdürecek. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da herhangi bir sorunun yaşanacağını sanmıyorum. Bu nedenle bu yönde bir cezai yaptırım da belirlemedik. Bugüne kadar hep doğru kararlar aldığımız için bu kararlar vatandaşlarımız tarafından benimsendi. Bu yıl da herhangi bir çevreyi kirletici ve rahatsız edici olayın yaşanmayacağını düşünüyorum” dedi.
Geçen yıl uygulamaya konulan ücretsiz hayvan oteli ve emanet ahır uygulamasını sürdüreceklerini belirten Oretekin, "Vatandaşlarımızın yüzde 90'ı apartmanlarda oturuyor ve birçoğunun kurbanlık hayvanını barındıracak yeri yok. Bunun yanı sıra soğuk hava ve hırsızlar da hayvan sahiplerini zor durumda bırakıyor. Bu problemi çözmek amacıyla hayvan pazarında kapalı bir alanda emanet ahır oluşturduk. Son günlerde fiyatların düşmesinden endişe eden vatandaşlarımız, diledikleri zaman kurbanlıklarını alıp belediye görevlilerimize teslim ederek emanet ahırda barınmasını sağlayacak" diye konuştu.
Aydın Belediyesi'nde alınan bilgilere göre Kurban Bayramı süresinde il merkezinde kesim yapılacak olan merkezler ise şöyle: Kurtuluş Mahallesi'nde 2, Güzelhisar Mahallesi'nde 5, Cumhuriyet Mahallesi'nde 5, Hasanefendi Mahallesi'nde 2, Köprülü Mahallesi'nde 2, Meşrutiyet Mahallesi'nde 2, Girne Mahallesi'nde 4, Orta Mahalle"de 1, Efeler Mahallesi"nde 1, Fatih Mahallesi"nde1, Cuma Mahallesi"nde 2, Yedi Eylül Mahallesi"nde 2, Adnan Menderes Mahallesi"nde 1, Zafer Mahallesi"nde 2, Mimar Sinan Mahallesi'nde 3, Ata Mahallesi"nde 1 ve Yeni Hayvan Pazarı"nda da 1 olmak üzere şehir merkezinde 39 ayrı noktada kurban kesimi yapılacak.