Turizmcilerin tek sorunu, turizm sezonunun da devam etmesi nedeniyle konaklama tesislerinde yüzde 50"leri aşan bir doluluk olması. Tesis yöneticileri, yerli turistlere fazla kontenjan ayıramadıklarını ancak yine de bayramın Kuşadası açısından yüzde yüz dolulukla geçeceğini söylediler.

Cuma günü başlayacak ve 4 gün sürecek bayram tatili nedeniyle yerli turist için ayrılan kontenjanı doldurmak için hemen hemen Kuşadası'ndaki tüm turistik tesisler özellikle gazete ilanlarıyla müşteri bulmaya çalışırken, ilginç tercih şartları da sunuyor. Bayramın yaklaşmasıyla doruğa ulaşan rezervasyonlarla Kuşadası'ndaki turistik tesislerdeki doluluk oranını şimdiden yüzde 90"ları aştı. Bu arada, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, tatilcileri bayram rezervasyonları için acele etmeye çağırdı.

Korumar, Charisma, Aqua Fantasy Club, Efes Sürmeli, Ricmound Efes, Fantasia, Adakule, Pine Bay, Tusan gibi 5 yıldızlı otellerde, 4 günlük tatil süresince ekstra programlar hazırlanırken, gruplara önemli indirimler ve ödeme şartları sunuluyor. Ramazan Bayramı için Kuşadası'nı tercih edecek yerli tatilciler, 5 yıldızlı bir otelde ''Her şey dahil'' bir tatilin keyfini çıkarmak için günlük olarak kişi başına ortalama 90 YTL ile 180 YTL"yi gözden çıkarmak zorundalar. Özellikle 5 yıldızlı oteller fiyatlarını yüksek tutarken, daha mütevazı bir tatil geçirmek isteyenler kişi başı 30 ile 80 milyon liraya 2,3 ve 4 yıldızlı otelleri de tercih edebilecekler.

Bu arada, Kuşadası"ndaki eğlence sektörü de gözünü bayrama dikti. Birçok ünlü eğlence merkezi bayramda kapılarını tatilciler için açık tutacak. Kış sezonunun yaklaşmasıyla sezonu kapatmaya hazırlanan Barlar sokağı ile Kaleiçi'ndeki eğlence yerleri de, bayram tatili boyunca yerli turistler için çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.
Diğer taraftan, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Ramazan Bayramı"nın yanında turizm sezonunun devam etmesi nedeniyle turizmde ciddi bir hareketlilik yaşanacağını söyledi. Kuşadası"ndaki tüm turistik tesisler ile eğlence merkezlerinin bayram tatili hazırlıklarını tamamladığını belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, otellerin tamamına yakınının bayramı dolu geçireceğini kaydetti.