Cumhuriyetin 87.yılı dolayısıyla Aydın Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi ve Atatürk anıtına çelenk konuldu.
Yağmur altında gerçekleşen törene, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, idari amirler, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Çelenk koyma töreninin ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bir yürüyüş düzenlendi.
Atatürk Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Aydın Adnan Menderes Bulvarı boyunca devam etti. Cumhuriyet Yürüyüşüne çok sayıda kişi katıldı.

KUŞADASI
Kuşadası'nda cumhuriyetin ilanının 87. yıl dönümü, törenle kutlanmaya başlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı. Törene, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ile ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldı.
Denizde çok sayıda teknenin de eşlik ettiği törende, anıta çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


KOÇARLI'DA YAĞMUR ALTINDA YÜRÜYÜŞ

Koçarlı'da Cumhuriyetin ilanının 87. yıl dönümü kutlamaları sağanak altında başladı.
Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalarda, aniden bastıran şiddetli sağanak nedeniyle çelenkler Kaymakam Ferhat Kurtoğlu'nun talimatıyla toplu olarak konuldu.
Kutlamalar kapsamında düzenlenen ''Cumhuriyet Yürüyüşü'' de yağmur altında yapıldı.
Yarın düzenlenecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri için yağmur yağması ihtimaline karşılık gerekli tedbirlerin alındığını belirten Kaymakam Kurtoğlu, havanın yağışlı olması halinde törenlerin yapılabilmesi için Belediye Düğün Salonunun da tören için hazırlanacağını bildirdi.


BOZDOĞAN'DA 1923 DOĞUMLULAR İLE KUTLAMA

Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl daha anlamlı bir şekilde kutlamak amacıyla törenlere özel olarak 1923 doğumlu vatandaşların davet edildiğini bildirdi.
Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhuriyetin ilanının 87. yıl dönümünün kutlanacağı bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını çok daha anlamlı şekilde kutlamak istediklerini ifade etti.
Bunun için cumhuriyet ile yaşıt, 1923 doğumlu kişileri Bozdoğan'da düzenlenecek törenlere özel olarak davet ettiklerini belirten Kaşıkçı, şunları kaydetti:
''Tespit ettiğimiz cumhuriyetle yaşıt, 1923 doğumlu 87 yaşında olan Bozdoğanlı 43 kişi var, onların 8 tanesi ilçe dışında. Gelemeyecek durumda ve rahatsızlıkları olanlar var, ama hepsine tek tek ulaşıldı, yakınlarıyla birlikte bizimle tören yerinde olmaları için davet edildi. Önümüzdeki dönemde 23 Nisan var. Yine aynı şekilde bir program yapacağız. Benim istediğim Cumhuriyetin her dönemini yaşamış, her sıkıntısına katlanmış, ömründe belki böyle bir tören izleme imkanı bulamamış insanlarla birlikte bayramı izlemek.''

ÇİNE

 Türkiye Cumhuriyeti 'nin kuruluşunun 87. Yıldönümü, Çine'de düzenlenen törenle kutlanmaya başladı.
     29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Çine'de çelenklerin sunulmasıyla başladı.
     Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Celalettin Cantürk,Cumhuriyet Savcısı Özlem İlhan Uzunca, Garnizon Komutanı Kıdemli Üstteğmen Tahir Başkonuş, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Dinçer, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları katıldı.
     Cumhuriyet Meydanın'da Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından başlayan törenler yarın Yüksel Yalova Stadı'nda devam edecek. 
     
     NAZİLLİ
     
     Nazilli'de Cumhuriyetin Kuruluşunun 87. yıl törenleri Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başladı.
     İstasyon Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önündeki çelenk koyma töreninde Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Ulukaraağaç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, ilçe de bulunan tüm resmi kurum ve kuruluşların, siyasi parti temsilcileri çelenklerini koydular.
     Törene tüm okulların öğrencileri, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. 
     
     SÖKE
     
     Cumhuriyet'in 87. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Söke'de Prof. Dr. İlknur Güntürkün Kalıpçı, Sökelilere Atatürk'ün bilinmeyen yönlerini anlattı.
     Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen törenin açılışında konuşan, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bilinmeyen yönleri ile tanımak, onu anlamak ve yaşamak için bu tür etkinliklerin önemine değindi.
     Prof. Dr. İlknur Güntürkün Kalıpçı, sözlerine ''Hepimiz Atatürk'ü tanıyoruz, biliyoruz. Ancak şimdi kafamızdaki tüm düşünceleri, günlük kaygıları bırakıp; Atatürk?ü yeniden dinleyelim, anlayalım'' diyerek başladı.
     Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan ve konuşmasını video film ve fotoğraf sunumları ile destekleyen Prof Dr. İlknur Güntürkün Kalıpçı, ''Bugün bunun için parçalama ve bölme girişimlerini yüz yıllardır uyguluyorlar. Bir ara siyasi girdiler, 'sağ-sol' diye böldüler, 'kapışın' dediler, yutmadık. Daha sonra etnik böldüler, 'Kürt-Türk' dediler, 'kapışın' dediler, yutmadık. Dinimizi kullandılar, 'kapanan kapanmayan', 'laik olan-olmayan', 'Atatürkçü olan-olmayan' diye dörde beşe, 'tarikatlara bölünün' dediler ki yutmadık. Ekonomiyi kullandılar, 'zengin-fakir', 'alan-alamayan' dediler, gene olmadı. Yani tazı eski tazıydı, habire çulunu değiştirdiler. Oyunun kuralı buydu ama biz bu oyuna hiç gelmedik gelmeye de asla niyetimiz yok'' diye konuştu.